Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ameriks: Būvvaldei vajadzētu izrādīt pretimnākšanu Palladium

Ja Palladium koncertzāle neapdraud apmeklētāju veselību un drošību un būves nodošana ekspluatācijā aizkavējusies tikai birokrātisku iemeslu dēļ, Rīgas pilsētas Būvvaldei nevajadzētu ierobežot tās darbību, uzskata Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC).

"Es kā vicemērs no Būvvaldes sagaidu, ka viņi šīs nedēļas laikā informēs domes vadību - mani un domes priekšsēdētāju [Nilu Ušakovu (SC)] -, vai pastāv reāls apdraudējums cilvēkiem, vai arī kavēšanās ir saistīta tikai ar to, ka attiecīgā zīmoga uzspiešana prasa nedēļu vai divas," sacīja Ameriks.

Jau ziņots, ka Būvvaldes inspektori 5.decembrī konstatējuši, ka koncertzāle Palladium Marijas ielā 21, kurā jau kopš 28.septembra notiek dažādi koncerti un pasākumi, nav nodota ekspluatācijā, tāpēc uzstāja, ka tās darbība jāpārtrauc līdz brīdim, kad nepilnības tiks novērstas.

Rīgas domes Administratīvajā komisijā Palladium pārkāpums tiks vērtēts 20.decembrī, taču nākamais pasākums - Latvijas Jaunā teātra institūta organizētās Igaunijas laikmetīgās skatuves programmas "Igauņu balzams II" izrāde "12 Karamazovi" - ieplānots jau 19.decembrī.

"Man nav administratīvu tiesību apstiprināt projektus vai tos pētīt, bet šajos apstākļos arī pati Būvvalde attiecīgu laika periodu ir tikai vērojusi procesus. Ja atbildīgās institūcijas konstatēs, ka cilvēku veselība vai drošība šajos pasākumos nav apdraudēta un kavēšanās ir saistīta vairāk ar birokrātisku papīru sakārtošanu, tad Ziemassvētkus un Jauno gadu sabojāt, neatļaujot kādu pasākumu, manuprāt, nebūtu pareizi," uzsvēra Ameriks.

Domes priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka Būvvaldei vajadzētu piekāpties, ja šīs nedēļas laikā atbildīgās institūcijas nekonstatēs apdraudējumu cilvēku drošībai. "Es negribu aizstāvēt - skaidrs, ka visi jautājumi ar nodošanu ekspluatācijā ir jāsakārto, bet tāpēc parakstīt [Palladium] nāvesspriedumu vienkārši nav pareizi," sacīja Ameriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas