Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aprikožu kauliņu pastā Urbeč konstatēta bīstama viela

Pārtikas un veterinārais dienests aicina nelietot uzturā Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Dagestānas uzņēmumā Živoi produkt ražoto, 225 g burciņās fasēto Urbeč pastu no aprikožu kauliņiem, kuras derīguma termiņš ir 2019. gada 30. novembris, jo produktā konstatēts bīstami augsts ciānūdeņražskābes daudzums, ziņo Pārtikas un veterinārais dienests_.

Aprikožu kodoli satur cianogēno glikozīdu amigdalīnu, kas, košļāšanas procesā, sadalās, kļūstot par ciānūdeņražskābi jeb cianīdu – toksisku vielu, kas var radīt nopietnas veselības problēmas.

Pirmie signāli, ka cilvēks saindējies ar cianīdu, ir reibonis, diskomforts, galvassāpes, sirdsklauves, gremošanas traucējumi, elpošanas grūtības. Smagos gadījumos var attīstīties apziņas traucējumi un pat iestāties koma.

Latvijā ievestā produkta partija nebija liela – 160 burciņas, kuras no tirdzniecības jau ir izņemtas un tiks iznīcinātas, tomēr 11 burciņas šī produkta ir pārdotas, tādēļ aicinām patērētājus, kuri tās iegādājušies, nelietot produktu uzturā un atgriezt izplatītājam.

 

Top komentāri

Kas tur ko nesaprast?
K
Ne jau tikai Degestānas augļu kauliņos atrodas zilskābe, un ne jau zilskābe GRAUJ EKONOMIKU. Tā drīzāk grauj cilvēku veselību gan Degestānā, gan Latvijā.Cik vēl vairāk veselībai kaitīgas kafijas pupiņas, kas Latvijā tiek patērētas MASVEIDĀ.
>:-)
&
Tas bij` domāts pirmā groza zemcilvēkus iznīdēt, bet tiem , NAV NAUDAS , ha , ha , ha , ha !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas