Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Aprīlī Būvniecības valsts kontroles birojam jābūt nokomplektētiem 75% štata vietu

Aprīļa vidū Būvniecības valsts kontroles birojam jābūt nokomplektētiem 75% štata vietu, aģentūrai LETA sacīja biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Birojs jau ir izsludinājis konkursus uz 85% biroja štata vietu, daļa no šiem konkursiem tūlīt noslēgsies, informēja Druķis.

Tā, piemēram, nākamās nedēļas sākumā tiks nosaukti uzvarētāji konkursos uz būvinspektoru un būvinspektoru palīgu vietām, bet pēc divām nedēļām varētu nosaukt uzvarētājus uz trīs departamentu direktoru vietām.

"Mēs diezgan straujos tempos ejam uz priekšu, jo 1.jūlijā birojam jābūt pilnībā nokomplektētam ar darbiniekiem. Darbinieku atlase notiek pēc prioritātēm - vispirms meklējam būvinspektorus un to palīgus, tad plānošanas speciālistus un tad arī inženierus un būvekspertus," sacīja Druķis.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 1.oktorbī līdz ar jaunā būvniecības regulējuma stāšanos spēkā darbu sācis arī Būvniecības valsts kontroles birojs. Birojs ir Ekonomikas ministrijas (EM) pakļautībā esoša iestāde, un tā juridiskā adrese ir Valdemāra ielā 157, Rīgā. Plānots, ka birojā tiks nodarbināti 63 darbinieki.

Izsludinātajā konkursā uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu EM konkursa komisija kā atbilstošāko kandidātu atzina un ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šā gada 10.janvārī amatā iecēla Druķi, kurš guvis desmit gadu vadības pieredzi Ziemeļvalstu vadošā testēšanas, inspicēšanas un sertificēšanas uzņēmuma filiālē Latvijā AS Inspecta Latvia.

Taču 13.janvārī tapa zināms, ka pēc Inspecta Latvia iesnieguma par iespējamu uzņēmumam piederošas mantas un naudas līdzekļu piesavināšanos pagājušā gada vasarā sākts kriminālprocess pret Druķi.

Patlaban EM vērsusies policijā, lai noskaidrotu, vai tās rīcībā ir informācija, kas liegtu jaunieceltajam Būvniecības valsts kontroles biroja direktoram Druķim ieņemt minēto amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas