Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Piesardzības nolūkos vairāk nekā ceturtdaļa iedzīvotāju veikalus apmeklē retāk

Vairāk nekā ceturtdaļa jeb 26,7% iedzīvotāju jeb par 11,1% vairāk nekā martā piesardzības nolūkos Covid-19 pandēmijas laikā veikalus apmeklē retāk, liecina septembrī veiktās mazumtirgotāja Maxima Latvija un pētījumu centra SKDS aptaujas dati.

Aptaujā noskaidrots, ka 68,2% iepērkas tikpat bieži kā agrāk, bet vēl 3,2% - biežāk.

Aptaujas dati arī liecina, ka iedzīvotāji ar Latvijas mazumtirdzniecības tīkliem un pārtikas preču kvalitāti bijuši tikpat apmierināti kā pavasarī, nedaudz uzlabojusies patērētāju apmierinātība ar piedāvātajām cenām, savukārt apmierinātības līmenis samazinājies iepirkšanās ērtuma un sortimenta rādītājos.

Kā, prezentējot aptaujas datus, norādīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš, pirmo reizi pēdējo četru gadu laikā novērojams mazākais to pircēju īpatsvars, kas uzskata, ka cenas ir ievērojami paaugstinājušās. Iedzīvotāji vairāk nekā iepriekš, atzīst, ka cenas nav mainījušās vai samazinājušās.

Vienlaikus 52,8% aptaujāto pauduši, ka viņu tēriņi pēdējo 12 mēnešu laikā palielinājušies, turpretī 36,2% aptaujāto - palikuši tādā pašā līmenī un 8% - samazinājušies. 30,2% aptaujāto atzinuši, ka viņu mājsaimniecībās ienākumi samazinājušies, 19,9% - palielinājušies, bet 47,4% - palikuši nemainīgi. 

Raugoties uz nākotnes perspektīvām, iedzīvotāji arvien rūpīgāk apņemas plānot izdevumus. 35,4% no aptaujātajiem neplāno veikt lielus pirkumus, jo ekonomiskā situācija nav stabila, nedaudz mazāk - 32,4% - nemainīs savus paradumus, 31,2% plāno tērēt mazāk ikdienas precēm ekonomiskās situācijas nestabilitātes dēļ, bet 2,9% plāno tērēt vairāk.

Kas attiecas uz uzkrājumiem, 2020.gada septembrī 20,9% iedzīvotāju gandrīz katru mēnesi atliek noteiktu naudas summu, 35,9% veido uzkrājumus, bet ne regulāri, savukārt 38,4% - uzkrājumus neveido vispār.

Aptauja, ko veica Maxima Latvija un pētījumu centrs SKDS veikta šā gada septembrī, aptaujājot 1005 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas