Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar Gaisa spēku helikopteru no sauskravas kuģa veselības problēmu dēļ evakuē kapteiņa palīgu

Ar Latvijas Gaisa spēku (GS) helikopteru šodien no Baltijas jūrā esoša sauskravas kuģa Alia R veselības problēmu dēļ tika evakuēts kapteiņa palīgs, informēja Jūras spēku flotiles (JSF) Krasta apsardzes dienesta (KAD) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Šorīt neilgi pirms plkst.9 KAD Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju no sauskravas kuģa Alia R aģenta, ka kuģa kapteiņa vecākajam palīgam radušās nopietnas veselības problēmas un nepieciešama medicīniskā palīdzība. Kuģis bija ceļā no Dānijas uz Latviju.

MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja gan Liepājas ostā dežurējošo JSF kuģi Saule, gan GS Aviācijas bāzes helikopteru Mi-17.

Lai slimnieks tiktu atbilstoši aprūpēts iespējami drīzāk, MRCC Riga, izmantojot radiosakarus, nodrošināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem iespēju sniegt konsultāciju kuģa apkalpei.

Evakuācijas darbus apgrūtināja sliktā redzamība, sniegs un lietus, taču neilgi pirms plkst.15 ar GS helikopteru slimnieku izdevās nogādāt mediķu aprūpē.

Ulbina piebilda, ka nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ, sadarbojoties ar Klaipēdas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, GS helikopteram operācijas laikā tika nodrošināta papildu degvielas uzpilde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas