Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ar Krieviju varētu vienoties par viesabonēšanas tarifu samazināšanu

Satiksmes ministrija virza apstiprināšanai valdībā saprašanās memorandu starp Latvijas un Krievijas valdībām un abu valstu mobilo sakaru operatoriem par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanas nosacījumiem. Projekts ceturtdien izsludināts Valsts sekretāru padomē.

Memoranda projekts paredz Latvijas un Krievijas nozaru ministru vienošanos par nodomu samazināt viesabonēšanas tarifus. Abu valstu mobilo sakaru operatori tiks aicināti līdz 2012. gada 30.martam savstarpēji vienoties par konkrētiem tarifiem un to spēkā stāšanās datumiem.

Latvijas un Krievijas mobilo sakaru operatori atzīst, ka viesabonēšanas tarifi starp abām valstīm ir pārāk augsti un šī pakalpojuma lietotājiem neizdevīgi. No šāda memoranda noslēgšanas un mobilo sakaru operatoru savstarpējas sadarbības ieguvēji būs tie abu valstu mobilo sakaru lietotāji, kuri dodas uz kaimiņvalsti darba jautājumos vai atpūtā.

Saprašanās memorands paredzēs Latvijas un Krievijas mobilo sakaru operatoru sadarbību, samazinot pakalpojuma izmaksas un veicinot iespēju iedzīvotājiem brīvi piekļūt informācijai un lietot elektronisko sakaru pakalpojumus arī ceļojumu uz kaimiņvalstīm laikā.

Šā gada augustā SM Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis un Krievijas Federācijas Sakaru un masu saziņas ministrijas Starptautiskās sadarbības departamenta direktors Andrejs Muhanovs apsprieda jautājumu par abu valstu mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu samazināšanu un vienojās par jautājuma turpmāku izskatīšanu un konsultāciju veikšanu ar mobilo sakaru operatoriem. Latvijas mobilo sakaru operatori konceptuāli atbalsta sarunu uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas