Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ar plāksteri vien nepietiks

Ģimeņu problēmas skaļi izskanēs arī šodien – pie Ministru kabineta pulksten 11 sāksies Māmiņu kluba organizēta māmiņu akcija, kuras laikā skaļruņos atskaņos vēl nedzimušu bērnu sirdspukstus. Māmiņas un grūtnieces iestāsies par reālu bezmaksas veselības aprūpi bērniem un bezmaksas vakcināciju bērniem līdz 18 gadiem, kā arī par to, lai noteiktu progresīvu nodokļu atbalsta sistēmu par katru ģimenē dzimušo bērnu.
Lai arī solīts papildus atbalsts bērnu dzimšanai, 2012. gadā vēl bez izmaiņām.

Vislabākais deklaratīvais teksts, kas Latvijas valdībām ir bijis – šādus vārdus demogrāfijas eksperts Ilmārs Mežs velta jaunās valdības deklarācijas demogrāfijas sadaļai. Taču, viņaprāt, svarīgi pārbaudīt, vai tam sekos līdzīga apņemšanās rīcības plānā ar finansiāliem aprēķiniem. 

Deklarācijā solīts noteikt demogrāfiskās situācijas uzlabošanos par prioritāti, radīt atbalsta veidus otrā, trešā un katra nākamā bērna piedzimšanai ģimenē, atbalstīt neauglības ārstēšanu.

Maz gan ticams, vai kādu no solījumiem realizēs jau nākamgad. Lai arī I.Mežs slavē valdības deklarācijas tekstu, viņam esot bažas par finansiālo segumu. Ja pašreizējā valdība cerot, ka «tiks cauri», piešķirot dažus miljonus latu dzimstības veicināšanai, tad «par 10% nebūs tik slikti, cik varētu būt», viņš saka. 

Lai būtu uzlabojumi, nepieciešami būtu vairāki desmiti miljonu latu ģimeņu atbalstam. «Citādi  tas ir tas pats, kas uzlikt vēža slimniekam plāksteri,» demogrāfs salīdzina. 

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas