Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ar protestu pie valdības ēkas cer aktualizēt diskusiju par kodolenerģiju

Spītējot sniegputenim, piektdien iepretim valdības ēkai pulcējušies aptuveni desmit vides aktīvisti, kuri ar īpaši veidotu akciju cer pievērst uzmanību un aktualizēt diskusiju par kodolenerģiju.

Pretī valdības namam saslieta dzeltena mucu piramīda, pie kuras stāv seši protestētāji pašu pagatavotos baltos tērpos un elpošanas respiratoriem aizklātām sejām. Starp viņiem ir arī Latvijas Zaļās partijas (LZP) līderis Viesturs Silenieks, kā arī Saeimas deputāti Raimonds Vējonis (ZZS) un Kārlis Seržants (ZZS), kuri gan nav tērpušies īpašā apģērbā.

Kā improvizētā preses konferencē atzina akcijas dalībnieki, viņi šādi vēlas aktualizēt kodolenerģijas jautājumus. Neoficiāla informācija liecinot, ka šī mēneša beigās Latvijas valdība varētu slēgt vienošanos par iesaistīšanos Lietuvas atomelektrostacijas projektā. Šī nepieciešamība ar sabiedrību neesot izdiskutēta, un amatpersonas tā arī neesot sniegušas nekādu paskaidrojumu.

Tāpat vides aktīvistiem nav skaidrs, kāpēc Latvija vēlas iesaistīties vienlaikus divos lielos projektos - piedalīties gan Lietuvas atomelektrostacijas projektā, gan būvēt LNG termināli. Pēc aktīvistu domām, nav pietiekami izvērtēti Latvijas ieguvumi no Latvijas dalības atomelektrostacijas projektā. Viņi neatbalsta šāda projekta īstenošanu.

Kā ziņots, Latvijas Zaļā partija (LZP) piektdien no plkst.7 līdz 18 Rīgā pie Ministru kabineta rīko protesta akciju pret Latvijas iesaistīšanos Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības projektā.

ZZS iesniegusi Saeimā pieprasījumu, kurā lūdz premjeru Valdi Dombrovski (V) atbildēt uz vairākiem jautājumiem par Latvijas līdzdalību Visaginas AES būvniecības finansēšanā. Vakar Saeimas sēdē deputātu pieprasījums tika nodots izskatīšanā Pieprasījumu komisijā.

Pieprasījumā skaidrots, ka 2006.gadā Baltijas valstu premjerministri bez diskusijas Saeimā un bez Latvijas sabiedrības informēšanas par savu nodomu parakstīja kopēju komunikē par sadarbību jaunas atomelektrostacijas - Visaginas AES - būvniecībā Lietuvā. Par Latvijas līdzdalības lietderību šajā projektā nav notikušas debates Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šonedēļ biežāk uzspīdēs saule un līs visā Latvijā

Šonedēļ Latvijā biežāk uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz plus 26 grādiem, tomēr nokrišņi būs novērojami plašākā valsts daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas