Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Ar trim štata vietām pret Krievijas propagandu

Daudz apspriestā iecere Kultūras ministrijas (KM) paspārnē veidot Mediju politikas nodaļu ieguvusi jau gluži taustāmas aprises - KM izsludinājusi amatu konkursus uz trim štata vietām jaunveidojamajā nodaļā. Divām amata vietām finansējums atrasts, pārdalot ministrijas budžetu, trešajai papildu finansējumu piešķiršot no citiem avotiem. Kādiem, pagaidām netiek atklāts, taču citu izmaksu bez algām nodaļai nebūšot, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Jaunveidojamās nodaļas uzdevums būs stiprināt mediju, īpaši sabiedrisko, neatkarību no naudas varas - gan sakārtojot reklāmas tirgu, gan nodrošinot pienācīgu finansējumu sabiedriskajiem medijiem, Dienai skaidrojis Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Uldis Lielpēters.

Dienas aptaujātie eksperti ir vienisprātis, ka struktūra, kas nodarbotos ar mediju politikas īstenošanu un spēles noteikumu izstrādi mediju laukā, nepieciešama. Atšķiras gan viedokļi, kādai tai jābūt. Piemēram, politiskās komunikācijas eksperts, Latvijas Universitātes profesors Ojārs Skudra uzskata, ka ilgtermiņā efektīvāka būtu neatkarīga institūcija, kas nav nevienas ministrijas sastāvdaļa.

"Pats svarīgākais uzdevums ir stiprināt sabiedrībā demokrātiskās vērtības. Ja valsts to nedara, tad šo tukšumu aizpilda Krievija ar savām vērtībām un savu propagandu," izteicies Skudra.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 13.maija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas