Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags

Arhibīskaps Vanags Lieldienās vēl iepazīt Dievu

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags Lieldienās vēl iepazīt Dievu.

Vanags norādīja, ka šajās dienās priecīgi svinam Lieldienas. "Jo lielāks iemesls, jo lielāki svētki - Kristus ir augšāmcēlies! Dažreiz cilvēki, kam ir izdevies par mata tiesu izbēgt no nāves, svin to kā otru dzimšanas dienu," pauda arhibīskaps.

Garīdznieks uzsvēra, ka Lieldienu prieka iemesls ir daudz lielāks - Kristus nebēga, viņš ar nolūku devās nāvē, lai mūs no tās izglābtu. "Kamēr cilvēkiem likās, ka Kristus guļ nāves mierā, risinājās liela cīņa un varens darbs. Lieldienu rītā viss jau bija citādi. Ciešanas, nāve un kaps Jēzum bija aiz muguras. Priekšā - tikai prieks par dzīvi kopā ar Tēvu, kurā viņš ieaicina arī mūs. Tas Lieldienas dara par vislielākajiem svētkiem," skaidroja Vanags.

Arhibīskaps pauda, ka Lūkas evaņģēlijā var lasīt, ka mācekļi uzreiz nesvinēja - kad Jēzus nostājās viņu vidū, tie pārbijās, jo domāja, ka redz spoku.

"Jēzus ēda kopā ar viņiem un aicināja pieskarties viņa brūcēm, lai mācekļi zinātu, ka viņš viņš ir īsts un dzīvs. No spokiem katram kļūst nelāgi ap dūšu. Līdz pat mūsu dienām ir ne mazums cilvēku, kam, izdzirdot par Kristu vai jebko kristīgu, spokojas viduslaiki, aizliegumi un dzīves pelēcība. Kristus personīga iepazīšana atbrīvo no tādām fobijām un ļauj svinēt ne tikai Lieldienas, bet dzīvi vispār. Prieks dzimst, pārliecinoties par dzīvā Kristus realitāti," uzsvēra Vanags.

Viņš sveic kristiešus ar "mūsu Kunga uzvaru". Vanags uzsvēra, ka, ja pazīstam Augšāmcelto, tad dzīvosim tā, lai viņu ar savu dzīvi neatraidītu.

Savukārt visus citus Vanags apsveic ar to, ka viņiem vēl priekšā ir iespēja viņu iepazīt un atvērt dzīvei jaunu, krāšņu un dzīvību dodošu dimensiju.

"Novēlu, lai Kristus jūsu dzīvē nav rēgs vai šķitums, bet patiesi Augšāmceltais! Iepazīsim viņu, ar līdzjūtīgām rūpēm pieskaroties Kristus brūcēm tur, kur pārestības, trūkums, vientulība un netaisnība ievaino vismazākos mūsu sabiedrībā. Tad augšāmcelšanās ienāksies mūsos," vēl Vanags.

 

Top komentāri

Vanags skaisti runā.
V
Tomēr viņa vaigs runā pavisam citu valodu, jo tas ir baigs vaigs. Vanagam vajadzētu zināt gan, ka zivs šodien ir bagātnieku barība, jo menca bez galvas, kas PSRS laikos maksāja 48 kap.kg (0,5 kg cukura), šodien Rimi maksā pie 10 eiro kg, un par šo naudu var nopirkt 12 kg cukura. Protams, tas tāds sīkums vien, bet Dievs ir kārtības Dievs, un nepatiesa informāciju taisnību nevairo. Bet arī citādi, Vanagam neticu, jo esot klātienē, man LELB dzīve drīzāk Sodomu un Gomoru atgādināja, kā tas nudien nebija ne 50-s, ne60-s, ne 70-s un ne arī 80-s gados.
Luteriskā mozaīka.
L
Mēs arī Vanagam vēlam to pašu. Viņa lēmums, ka homoseksuāli cilvēki nav pie sakramentiem pielaižami, vēl joprojām nav atcelts, un ir noteikti precedents cilvēces vēsturē. Tomēr, par cik nav iespējams pēc ģīmja pateikt, kurš - homoseksuāls, un kurš tāds nav, censonis arvien vairāk zaļā pūkā skavās sligst, jo pats 20 gadu laikā nav atradis metodi, kā savus postulātus dzīvē realizēt, kā vienīgi intrigu gaisotnes eskalācijā iekš LELB. Tā sakot, viņa darbi viņu pašu pavada.
Genofonds
G
Zinot šo vidi, zinot Vanagu... Tas, ko viņš runā par Kristu kapā - par ko domā, ka nekas nenotiek, Viņš vnk atdusējās - ir šī glāžainā un flegmatiskā cilvēka neveikla taisnošanās. Jo visi zina (kam tas jāzina - amatbrāļi, kolēģi), ka Vanags ir aizlaidis grīstē visu LELB, nelikdamies zinis ne par Lutera akadēmiju, ne vispār par to, kas baznīcā notiek... Slēpjas aiz bīskapu un Sinodes muguras, lai varētu pēc tam, kad lēmums pieņemts, kritiķiem pamāt: "Es jau neko, to viņi..." Gļēvs un parazīts, man diemžēl jāsaka, jo tādos gadījumos krietns cilvēks atkāpjas no amata, bet JV to nevar izdarīt - kredīti uz LELB vārda utt. Vārdu sakot, negribētos būt šajā vidē.... Bet Vanagā klausīties ir interesanti, ja vien saproti sprediķa žanra spēles noteikumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas