Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī pie Kalnciema ūdens līmenis Lielupē sāk kristies

Arī Lielupē pie Kalnciema ūdens līmenis sāk kristies un sestdien vakarpusē tas sasniedzis 2,39 metru atzīmi, informēja Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs. Kopš rīta ūdens līmenis pazeminājies par deviņiem centimetriem.

Naktī ūdens līmenis Lielupē pie Kalnciema bija cēlies par sešiem centimetriem, sasniedzot 2,48 metru atzīmi. Mērījumi plkst.6 no rīta liecināja, ka ūdens līmenis vairs augstāk neceļas.

"Pats šodien biju aizbraucis uz Kalnciemu un pārliecinājos, ka situācija izskatās ļoti cerīga. Ledus Lielupē aktīvi iet un sastrēgumi nekur neveidojas," pastāstīja I.Romānovs. I.Romānovs arī atzina, ka pašlaik viņam neesot precīzu mērījumu par ūdens līmeni citās applūdušajās Jelgavas novada teritorijās, bet arī tur novērojama ūdens līmeņa krišanās.

Arī Lielupē pie Jelgavas pilsētas ūdens līmenis turpina samazināties. Satiksmei jau atvērtas vairākas iepriekš applūdušās ielas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere Diena.lv teica, ka ledus ir sakustējies Daugavā pie Jēkabpils, bet pagaidām ir grūti prognozēt, kā tas virzīsies. Venta ir izgājusi, bet Lielupē sestdien strādājuši divi ledlauži, kas tikuši līdz dzelzceļa tiltam.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra paredz, ka tuvākajās dienās siltuma un lietus ietekmē gaidāma sniega kušanas paātrināšanās. Ledus sastrēgumi, kas atrodas Latvijas rietumu un centrālas daļas upēs, var sākt virzīties uz leju, un appludināt jaunas teritorijas, iespējama arī jaunu sastrēgumu veidošanās tuvāk upju lejtecēm, vērtē speciālisti.

Viņi paredz, ka tuvākajā laikā ūdens līmeņu celšanās intensitāte pieaugs Latgales un Vidzemes upēs. Vairākās upēs šajā reģionā ūdens līmenis pieaug.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas