Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Arī rehabilitācijas centram Līgatne beigusies valsts apmaksātā ārstniecības kvota

Rehabilitācijas centram Līgatne beigusies valsts apmaksātās ārstniecības kvota, kas saskaņā ar līgumu bija paredzēta visam šim gadam, bet rindā uz valsts apmaksātu rehabilitācijas programmu pašlaik gaida vairāk nekā 150 pacientu, informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

"Rehabilitācijas centrā Līgatne rehabilitācijas kurss tiek nodrošināts pacientiem pēc smagām sirds – asinsvadu un centrālās un perifērās nervu sistēmas saslimšanām. Laikus uzsākts kvalitatīvs medicīniskās rehabilitācijas kurss sniedz iespēju pacientam atkopties un atgriezties darba tirgū, bet novēlota vai neveikta rehabilitācijas programma visbiežāk rada neatgriezenisku invaliditāti," norādīja Šteins.

Pašlaik uz valsts apmaksātu medicīniskās rehabilitācijas programmu rindā gaida vairāk nekā 150 pacientu, no kuriem vairums ir spēka gados. Taču centrs nespēj šos pacientus uzņemt, jo ir beidzies no valsts piešķirtais finansējums, bet pacientiem, kas izcietuši ilgstošu un dārgu ārstēšanos stacionāros, nav līdzekļu, lai segtu visus ar rehabilitāciju saistītos izdevumus.

"Rehabilitācijas centrs Līgatne tic un cer, ka visdrīzākajā laikā Veselības ministrija radīs risinājumu, lai palīdzētu nelaimē nokļuvušajiem pacientiem," pauda Šteins.

Jau vēstīts, ka trauksmi par nepietiekamo finansējumu otrajam pusgadam ceļ arī slimnīcas, un vairākas no tām jau šonedēļ plāno sākt protesta akcijas.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Zaļo un zemnieku savienība) piekrīt, ka finansējums veselības aprūpei ir nepietiekams, tomēr uzsver, ka vēlas pasargāt veselības nozari no priekšvēlēšanu populisma un lēmumiem, kas nodrošinātu īstermiņa popularitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas