Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arī šogad būs pieejams bezmaksas internets publiskajās bibliotēkās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādājusi valsts budžeta mērķdotāciju piešķiršanas kārtību, lai arī šogad pašvaldības spētu nodrošināt savus iedzīvotājus ar bezmaksas interneta un datora lietošanas pakalpojumiem to publiskajās bibliotēkās, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

To paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts "Kārtība, kādā nodrošina iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus".

Noteikumu projekts paredz mērķdotācijas piešķiršanu tām pašvaldībām, kam laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 31.martam radušās papildu interneta piekļuves un vienotā palīdzības dienesta pakalpojumu izmaksas Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā.

Šajā laika periodā katrai pašvaldībai piešķiramo mērķdotācijas apmēru aprēķinās proporcionāli tās interneta piekļuves un izveidotās infrastruktūras vienotā palīdzības dienesta pakalpojumu izmaksām, kā arī atbilstoši valsts budžetā paredzētajam finansējumam - 78 939 latu apmērā.

Savukārt, lai arī pēc 2012.gada 1.aprīļa līdz gada beigām pašvaldības spētu nodrošināt savus iedzīvotājus ar bezmaksas interneta un datora lietošanas pakalpojumiem publiskajās bibliotēkās, valsts aģentūra Kultūras informācijas sistēmas veiks iepirkuma procedūru, lai šajās bibliotēkās noteiktu datu pārraides tīkla pieslēguma nodrošinātāju. Iepirkuma procedūras uzvarētājam Valsts reģionālās attīstības aģentūra pārskaitīs maksu par pakalpojumu sniegšanu pašvaldībām – ne vairāk kā 238 036 latu.

Saskaņā ar Bibliotēku likumu valsts un pašvaldību bibliotēku lietotājiem ir tiesības bez maksas izmantot publiski pieejamos datorus, internetu un vispārpieejamos elektroniskās informācijas resursus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas