Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī Staicelē vāc parakstus, lai atdalītos no Alojas novada

Staicelē notiek aktīva parakstīšanās ar aicinājumu Alojas novada deputātiem izsludināt referendumu par atdalīšanos no Alojas novada, šodien raksta Latvijas Avīze. Staicelieši nekad tā īsti nav sapratušies ar alojiešiem, tā laikrakstam paudis kāds iedzīvotājs. Ja Staiceles iedzīvotāju parakstītā vēstule tiks iesniegta Alojas novada domē, tiks sasaukta sēde un lemts par referenduma datumu.

Staicelieši kā būtiskāko uzsver spēju dzīvot un attīstīties patstāvīgi un neatkarīgi. Kā rakstīts Latvijas Avīzē, pilsētā ir izveidotas un strādā deviņas dažādas iestādes, muzeji, ir tūrisma iespējas, jo cauri tek Salaca, ir Vidzemē vienīgais jauniešu futbola centrs, sakārtota infrastruktūra un vēl daudz kas cits.

Šis jau ir otrais gadījums, kad pēc administratīvi teritoriālās reformas kāda no pilsētām vēlas tomēr atdalīties no jaunizveidotā novada. Kā zināms, līdz Saeimai nonākusi Mērsraga iedzīvotāju vēlme atdalīties no Rojas novada.

Vēlme atdalīties, kas pēdējā laikā aktualizējusies jau vairākos novados, tomēr meklējama vietējā politiskā pārvaldībā, kā arī atsevišķos gadījumos, iespējams, biznesa interesēs, tā šodien Latvijas Radio komentēja pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP). Viņš uzskata, ka novada deputātiem tomēr būtu jāspēj vienoties.

"Tas, kas notiek Alojā, tas, kas notiek Rojā, Mērsragā - tās ir lietas, kur katrs aizstāv to savu sētu, savu stūrīti, varbūt neprot pagaidām redzēt kopumā visa novada vietējo attīstību," teica E.Zalāns. TP neatbalsta, ka novadi sadalās.

"Tā īsti tai destrukcijai būs maisam gals vaļā tad, ja deputāti bezatbildīgi vienkārši nobalsos, ka, neskatoties uz kritērijiem, katrs var atdalīties uz kuru pusi grib. Tad šāda rīcība būs vienkārši nožēlojama," vērtēja E.Zalāns, paužot cerību, ka tā tas nenotiks.

Taču, ja kāda pilsēta vēlas  atdalīties, vispirms ir jāpieņem domē lēmums, jāvirza šis jautājums sabiedriskajai apspriešanai, pēc tam diskusijai valdībā un Saeimā. Tā ir normāla kārtību, pie tās arī aicinu pieturēties, viņš sacīja.

Šis nav laiks, lai dalītos, šis ir laiks lai apvienotos, uzskata pašvaldību lietu ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas