Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Arī turpmāk rehabilitāciju cilvēktirdzniecības upuriem nodrošinās Patvērums Drošā māja

Biedrība Patvērums Drošā māja Labklājības ministrijas iepirkumā ieguvusi tiesības turpināt cilvēku tirdzniecībā cietušo personu sociālo rehabilitāciju, portālu Diena.lv informēja biedrībā.

Iepirkuma līgums noslēgts par vismaz 48 cilvēktirdzniecības upuru sociālo rehabilitāciju, kas tiks sniegta 2013. un 2014.gadā līdz saistību izpildei. Kopējā līguma summa ir 174 252 lati.

Paredzēts, ka šajā programmā tiks sniegti gan sociālās rehabilitācijas pakalpojumi cilvēku tirdzniecības upuriem, gan atbalsta pakalpojumi cilvēku tirdzniecības upuriem saistībā ar uzsākto kriminālprocesu, konsultācijas cilvēku tirdzniecības upuriem pēc pakalpojuma kursa beigām divu gadu laikā, ja tie nesaņem atbalstu kriminālprocesa laikā, konsultācijas nepilngadīgo cilvēku tirdzniecības upuru ģimenes locekļiem, tiks nodrošinātas speciālistu komisijas cilvēku tirdzniecības upura identificēšanai, sniegts atbalsts cilvēku tirdzniecības upuru nokļūšanai pie pakalpojuma sniedzēja.

Pērn valsts apmaksātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus biedrība nodrošināja 30 tirdzniecības upuriem, 25 sievietēm un pieciem vīriešiem. 16 personas bija cietušas no fiktīvām laulībām, septiņas no piespiedu darba, septiņas - no seksuālas ekspluatācijas. Kopumā pērn biedrībā pēc atbalsta telefoniski, elektroniski un klātienē cilvēki vērsās vairāk nekā 100 reizes. 2011.gadā biedrība Patvērums Drošā māja palīdzību sniedza 14 upuriem.

Patvērums Drošā māja ir vienīgā organizācija, kas no 2007. gada ir ieguvusi tiesības sniegt valsts apmaksātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēku tirdzniecības upuriem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas