Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārkārtējās situācijas laikā aizliegts rīkot uguņošanu, sapulces, gājienus un piketus

Ārkārtējās situācijas laikā būs aizliegts pulcēties un rīkot uguņošanu, paredz trešdien Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Valdība trešdien lēmusi atcelt un aizliegt visus publiskos pasākumus klātienē, tai skaitā uguņošanu un salūtu.

Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis žurnālistiem un aģentūrai LETA skaidroja, ka, ievērojot ugunsdrošības nosacījumus, rīt un piektdien privātmāju teritorijās privātpersonas tomēr drīkstēs uguņot jebkurā laikā, bet pilsētās pie daudzdzīvokļu mājām privātpersonām atļauts uguņot tikai līdz plkst.22, turklāt jāatceras, ka pilsētas daudzdzīvokļu namu pagalmos nedrīkst šaut raķetes.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA skaidroja, ka atbilstoši Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumam daudzdzīvokļu māju pagalmos aizliegts izmantot tādus pirotehniskos izstrādājumus kā raķetes.

Dienests aicina ievērot piesardzību un neizmantot pirotehniskos izstrādājumus tiem nepiemērotās vietās - nerīkot uguņošanu iekštelpās un uz balkoniem, kā arī nepalaist pirotehniku pa atvērtiem mājokļu logiem.

Papildus VUGD norāda, ka no ugunsdrošības viedokļa daudzdzīvokļu māju pagalmi nav piemērota vieta pirotehnikas izstrādājumu izmantošanai.

No Ministru kabinetā lemtā izriet, ka, lai mazinātu cilvēku pulcēšanos un infekcijas pārneses risku, aizsargājot sabiedrības drošības un veselības intereses - papildus esošajam aizliegumam par publisko pasākumu organizēšanu klātienē - turpmāk būs aizliegts organizēt ārtelpās arī sapulces, gājienus un piketus.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

pievienota 3.-6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas