Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Arodbiedrības iebildumu dēļ Daugavpils slimnīca neatbrīvo ārsti, kura liedza palīdzību grūtniecei

Daugavpils slimnīcas ginekoloģe, kura liedza palīdzību grūtniecei, turpmāk strādās tikai ambulatori, aģentūru LETA informēja ārstniecības iestādes vadītājs Reinis Joksts.

Arodbiedrība, kurai slimnīca lūdza palīdzību ārstes rīcības vērtēšanā, nav piekritusi ārstes atbrīvošanai no amata, tāpēc slimnīcas administrācija ārstei ir izteikusi disciplinārsodu - rājienu.

Tāpat nolemts mediķi neiesaistīt slimnīcas uzņemšanas nodaļas dežūru darbā. Turpmāk ārste Olga Lazareva pacientus pieņems tikai ambulatori Daugavpils reģionālās slimnīcas ginekoloģijas kabinetā Olvi poliklīnikas telpās.

Jau vēstīts, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas valde vērtēja ārstes rīcību, kura atteikusies hospitalizēt grūtnieci ar vairāk nekā 38 grādus augstu temperatūru un asiņošanu.

Ārstniecības iestādes valde izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka uzskata par nepieņemamu darbinieces rīcību, kas ir nesavienojama ar ārsta profesijas augsto sūtību. "Slimnīcas valde ļoti rūpīgi izskatīs šo gadījumu un veiks atbilstošus lēmumus. Daugavpils reģionālās slimnīcas valde atvainojas pacientei par piedzīvoto slimnīcā," teikts paziņojumā.

Lai vērtētu ārstes, rīcību, piesaistīta arī slimnīcas arodorganizācija.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka, Daugavpils reģionālās slimnīcas ginekoloģijas nodaļā ginekoloģe atteikusies hospitalizēt grūtnieci, kurai bijusi vairāk nekā 38 grādus augsta temperatūra un sākusies asiņošana.

Sieviete sociālajā vietnē Facebook ievietojusi video, kurā dzirdama abu pušu saruna. Pēc tās noprotams, ka mediķe pacienti nav apskatījusi, bet vairākkārt uzstāj, ka viņai nav asiņošanas. Daktere vienā brīdī arī sacījusi: "Ejiet ar savu tizlo grūtniecību, kur jūs gribat."

Top komentāri

Šādas iebildumu tiesības - nenormāl
Š
No okupācijas perioda mantotās arodbiedrību tiesības iebilst pret darbinieku atlaišanu, ir nenormālas. Citās valstīs tās tiek attiecinātas tikai uz arodorganizācijas vadītāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas