Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

ASV valsts sekretāra padomnieks akcentē Latvijas pieaugošo lomu starptautiskajā politikā

Ceturtdien, 23. maijā, Ārlietu ministrijā viesojās bijušais ASV valsts sekretāra padomnieks un Centrālās izlūkošanas pārvaldes analītiķis Pols Goubls. Ilggadējā darba mūžā P.Goubls aktīvi pievērsies Baltijas valstu jautājumam starpvalstu attiecībās un pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas bijis viens no Latvijas aktīvākajiem atbalstītājiem, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

P.Goubls vizītes laikā tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču, kā arī uzstājās ar lekciju Baltijas valstis un ģeopolitika. P. Goubls aplūkoja reģiona ģeopolitiskās attīstības perspektīvu, īpašu uzmanību pievēršot Krievijai un ASV. Pieredzējušais politikas teorētiķis uzsvēra Latvijas kā nelielas valsts pieaugošo lomu starptautisko procesu virzības koordinēšanā, kā arī rosināja Latviju turpināt attīstīt reģionālās sadarbības projektus.

P.Goubls ir bijušais ASV Valsts departamenta un Centrālās izlūkošanas pārvaldes analītiķis Padomju Savienības jautājumos, ilggadējais radio Brīvā Eiropa un radio Amerikas Balss darbinieks, kā arī ASV ārlietu ministra Džeimsa Beikera padomnieks Padomju Savienības nacionalitāšu un Baltijas valstu jautājumos.

P.Goubls ir bijis pasniedzējs vairākās Eiropas un ASV augstskolās un joprojām ir aktīvs starptautisko procesu komentētājs. P.Goblam ir piešķirti visu trīs Baltijas valstu augstākie valsts apbalvojumi par ieguldījumu Baltijas valstu neatkarības un Krievijas bruņoto spēku izvešanas veicināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas