Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

ASV vēstniece plāno piedalīties Baltijas praidā Rīgā

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere plāno piedalīties 2.jūnijā Rīgā paredzētajās Baltijas praida aktivitātēs, šovakar vēsta Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījums LNT ziņas.

Minētajā pasākumā iecerējis piedalīties arī ASV vēstnieks Igaunijā Maikls Polts un citi Savienoto Valstu diplomātiskie pārstāvji.

Atbalstu lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu aktivitātēm Rīgā ASV pauž tāpēc, ka šāda nostāja saskan ar prezidenta Baraka Obamas īstenoto politiku. ASV diplomātiskie pārstāvji LNT ziņām norādīja, ka "geju tiesības ir cilvēktiesības un cilvēktiesības ir geju tiesības".

Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) atzinis, ka Gārberes un citu augstu ārvalstu amatpersonu vēlme piedalīties praidā neietekmēs pašvaldības lēmumu par to, vai atļaut rīkot šo pasākumu. Saskaņā ar Radzeviča teikto, šādi lēmumi tiek pieņemti, izvērtējot tikai un vienīgi drošības apsvērumus.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) ir pozitīvi noskaņots pret praida aktivitātēm, un, saskaņā ar neoficiālu informāciju, šogad dome atļaus praida gājienu Rīgā, vēsta LNT.

Kā ziņots, lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīka ir iesniegusi Rīgas domē pieteikumu ar ieceri 2.jūnijā Vērmanes dārzā rīkot praidu, kurā varētu piedalīties ap 650 cilvēku no Latvijas un ārvalstīm. Šis pasākums plānots visas Baltijas mērogā.

Lēmums par praida atļaušanu vai aizliegšanu būs jāpieņem Rīgas izpilddirektoram Radzevičam. Tas tiks darīts, kad tuvosies pasākuma norises laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas