Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Atbrīvojot Fliku no amata, valsts būs spiesta maksāt kompensācijas

Atbrīvojot no amata Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prezidentu un izpilddirektoru Bertoltu Fliku, pret kuru sākts kriminālprocess, pirms lēmumu ir pieņēmusi tiesa, pastāv risks, ka valsts būs spiesta viņam izmaksāt gan kompensācijas, gan nesaņemto algu, atzina Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš sacīja, ka Fliks pašlaik Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess, un, pēc KNAB norādītā, pastāv reāla iespēja, ka minētā persona ir izdarījusi konkrēto noziegumu. "Parasti uz šāda pamata KNAB vai citas tiesībsargājošās iestādes piemēro drošības līdzekļus, kas varētu būt liegums pildīt konkrētus darba pienākumus vai arī kāds cits. Patlaban šādi drošības līdzekļi viņam nav piemēroti. Līdz ar to mums nav nekāda juridiska pamata lemt par darbībām, kas ir saistītas ar Flika atbrīvošanu vai ierobežojumu noteikšanu viņa darba pienākumu pildīšanai, lai gan ir ierosināts kriminālprocess," pastāstīja Matīss.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka Fliks var droši turpināt ieņemt "airBaltic" vadītāja amatu, Matīss atbildēja: "Es neteiktu, ka "turpināt droši ieņemt šo amatu", tomēr no kriminālprocesa neizriet, ka viņš būtu atstādināms."

"Turklāt, ja mēs pirms tiesas veiksim kaut kādas aktivitātes un gala rezultāts tomēr būs negatīvs, mēs būsim spiesti viņam izmaksāt gan kompensācijas, gan nesaņemto algu," paskaidroja Matīss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas