Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ATD pērn veica būtiski vairāk pārbaužu autobusos, konstatējot pārkāpumus 17% gadījumu

Autotransporta direkcija (ATD) pagājušajā gadā veica gandrīz 1200 pārbaužu reģionālo maršrutu autobusos, kas ir par 74% vairāk nekā 2015.gadā, aģentūrai LETA pavēstīja direkcijā.

Tostarp pārkāpumi konstatēti 17% gadījumu un ATD pārvadātājam piemēroja līgumsodu.

Pēc ATD datiem, izplatītākie ir biļešu tirdzniecības pārkāpumi, piemēram, biļetē norādītā pieturvieta nesakrīt ar pasažiera nosaukto pieturu, autobusa vadītājs ir iekasējis naudu no pasažiera, bet nav izsniedzis biļeti. Tāpat konstatēts, ka pērn netika izpildīti atsevišķi reisi, vairākās pieturvietās nebija uzstādīti kustības saraksti un brauciena laikā transportlīdzeklī neatradās visi nepieciešamie dokumenti, piemēram, nevarēja uzrādīt licenču kartīti vai apliecinājumu.

Pērn pārbaudīti regulārie pasažieru pārvadātāji, kuri ir noslēguši līgumu ar ATD par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumu konkrētos maršrutos.

''Pieprasījums pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem tiek mērīts, ņemot vērā izsniegto biļešu skaitu pasažieriem. Nereti iedzīvotāji šoferim samaksā, bet biļeti nepaņem, domājot, ka tas palīdzēs darbiniekam gūt papildu peļņu, tomēr pasažieri, iespējams, neapzinās, ka tādējādi viņi riskē ar to, ka maršrutā varētu tikt samazināts reisu skaits. Tāpat pats pasažieris var tikt sodīts, neskatoties uz to, ka par braucienu it kā ir samaksājis. Ja iedzīvotāji nelūdz autobusa vadītājam izsniegt biļeti, mēs iegūstam nepilnīgus datus par pārvadāto pasažieru skaitu katrā konkrētajā reisā, un diemžēl esam saskārušies ar gadījumiem, kad neatbildīgu pasažieru un negodprātīgu autobusu vadītāju darbības rezultātā nākas slēgt kādu maršrutu vai reisu, neskatoties uz to, ka realitātē pēc tiem bijis pieprasījums,'' klāstīja direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

ATD pārbauda pārvadātāju sniegto pakalpojumu kvalitāti un atbilstību noslēgtā līguma nosacījumiem. Savukārt paši pārvadātāji regulāri veic kontroles, pārbaudot ne tikai sava darbinieka - autobusa vadītāja - darbu, bet arī pasažieru godaprātu. Ja pārvadātāja veiktās kontroles laikā tiek konstatēts, ka pasažierim brauciena laikā nav biļetes vai tā nav atbilstoša, pasažierim var tikt piemērots naudas sods, kas var sasniegt 20 eiro.

Lai samazinātu pārkāpumu gadījumus, ATD 2015.gadā pievērsās autobusa biļešu kontroles pastiprināšanas jautājumam. Plānots, ka reģionālo maršrutu autobusos pārbaužu apmērs tiks palielināts arī 2017.gadā.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas