Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Atjaunotajam Kalpaka tiltam Liepājā niķojas mehānisms

Izgriežamajam Kalpaka tiltam, kurš Liepājā savieno Karostas kanāla krastus un kura restaurācijā ieguldīti 4,6 miljoni latu, jau sabojājies mehānisms. Jāatgādina, ka tas pēc atjaunošanas svinīgi tika atklāts pērnā gada augusta beigās. Tilts bija jāatjauno, jo 2006.gadā tankkuģis stūres iekārtas bojājuma dēļ ietriecās tilta ziemeļu daļas balstā un to sadragāja.

Pēc atvēršanas kuģošanai tā savienošana 20.jūnijā aizkavējusies uz vairākām stundām. Tas radīja problēmas satiksmei, atsaucoties uz laikrakstu Kurzemes Vārds, vēsta portāls Db.lv.

Speciālās ekonomiskās zonas tehniskā direktora vietnieks Egils Sveilis laikrakstam skaidrojis, ka tilta savienošana  patiešām aizkavējusies, jo darboties atteikusies automātika. Tādēļ operatoriem nācies šo darbu paveikt ar rokām, kas nav tik vienkārši. Par notikušo nekavējoties esot informēti SIA Rīgas tilti vadītāji, kas bija atbildīgi par rekonstrukcijas norisi un kvalitāti. Kalpaka tilts niķojas ne pirmo reizi.

Savukārt SIA Rīgas tilti ģenerāldirektors Albīns Jasaitis skaidrojis, ka tilta grafiku bieži neievēro kuģu kustības dēļ, tāpēc nevarot teikt, ka tilta mehānisms ir slikts. 20.jūnijā automātika esot rādījusi, ka tilts ir aizvērts, taču faktiski to nācies līdz galam aizvērt rokas režīmā. Viņš atzina, ka trīs gadu garantiju paredz līgums, tāpēc Rīgas tilti sekošot situācijai. Viņš gan norādījis, ka ažiotāža presē liekot viņam "just konkurentu elpu". Tilta mehānisms izgatavots Vācijā, to uzstādījuši apakšuzņēmēji, kurus A.Jasaitis neatklāja.

Pēc tilta atjaunošanas viņš Kursas Laikam bija teicis: "Pēc šādas rekonstrukcijas tas var droši kalpot nākamos simt gadus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas