Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atklāts Covid-19 perēklis gaļas pārstrādes uzņēmumā Forevers; reģistrēti 19 inficētie

Gaļas pārstrādes uzņēmumā Forevers konstatēti 19 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā informē, ka aizvadītajā nedēļā trīs ražotnes darbiniekiem atklāta Covid-19 saslimšana. Veicot nepieciešamos pasākumus sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), apzinātās kontaktpersonas, kas novirzītas uz pašizolāciju. Tāpat atbilstoši Veselības ministrijas rekomendācijām pirmdien veikta apjomīga testēšana, kas organizēta noteiktā lokācijā, ievērojot epidemiologu norādījumus par saskarsmes ierobežojumiem.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sniegtās informācijas, testēšanā slimība konstatēta vēl 16 darbiniekiem, līdz ar to kopumā Covid-19 konstatēts 19 Forevers strādniekiem.

Uzņēmumā uzsver, ka ražotnē un visā uzņēmuma ēkā ir veikta pastiprināta telpu dezinfekcija, tiek uzturēti epidemioloģiskie drošības pasākumi - distancēšanās, sejas aizsargmasku un cimdu izmantošana, dezinfekcijas līdzekļu pieejamība, ķermeņa temperatūras mērīšana uzņēmuma darbiniekiem un apmeklētājiem u.c.

Patlaban produkcijas piegāde tiek veikta kā līdz šim, ievērojot augstākos standartus. Uzņēmums uzsver, ka pārtikas produkti ir veselībai droši, un ar to starpniecību Covid-19 pārnese nav iespējama.

Ražotnes darbs esot īslaicīgi apgrūtināts, bet nav apstādināts.

Arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis informāciju no SPKC par Covid-19 saslimšanas gadījumiem pārtikas uzņēmumā. PVD aģentūrai LETA norādīja, ka,

izvērtējot uzņēmuma darbības specifiku, kā arī, ņemot vērā to, ka Covid-19 netiek pārnēsāts ar pārtiku, nav pamata bažām par pārtikas drošumu vai draudiem patērētāju veselībai.

Kā ziņots, atklājot Covid-19 uzliesmojumu, kurā inficēti 19 kāda Rīgas pārtikas uzņēmuma darbinieki, kopumā tika testētas 273 personas, otrdien medijiem atklāja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušās nedēļas nogalē šajā uzņēmumā jau tika atklāti trīs Covid-19 pacienti, tāpēc sadarbībā ar laboratorijām tika pieņemts lēmums kopumā izmeklēt 273 darbiniekus.

Epidemiologs neizslēdz, ka, iespējams, tiks atklāti vēl inficēšanās ar Covid-19 gadījumi.

LETA jau ziņoja, ka kompānija Forevers reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,305 miljoni eiro. Forevers ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ždans.

2018.gadā Forevers strādāja ar 37,535 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,8 reizes - līdz 2,887 miljoniem eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Atbilstoši Firmas.lv datiem uzņēmumā pērn strādāja 308 cilvēki.

pievienota 7.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas