Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Atliek transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas veikšanas kārtības maiņu līdz 2016.gadam

Valdība otrdien lēma veikt grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, jo pieņēmusi lēmumu atlikt uz laiku līdz 2016.gada 1.janvārim transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas veikšanas kārtības maiņu.

Ar šī gada 29.martā pieņemtajiem grozījumiem Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā tika mainīta transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas kārtība, kā dēļ veidojas negatīva fiskālā ietekme - mīnus 20,3 miljonu latu apmērā 2013.gadā. Savukārt, atceļot iepriekš pieņemtos grozījumus transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas kārtībā, fiskālā ietekme 2013.gadā neveidojas.

Patlaban transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis tiek maksāts par visu kārtējo gadu, faktiski avansa veidā, jo daudzos gadījumos persona vēlāk lūdz atmaksāt pārmaksāto nodokļa daļu. Tad valdība pieņēmu lēmumu, kas paredzēja, ka ar 2013.gada 1.janvāri nodokli būs jāmaksā par faktisko transportlīdzekļa ekspluatācijas periodu. Tagad tiek noteikts, ka jaunā kārtība tiks ieviesta no 2016.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas