Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atmodas manifestācijā izskan emocionāli aicinājumi ievērot kristīgās vērtības un glābt valsti

Svētdien, 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienā Doma laukumā notiekošajā Atmodas manifestācijā Par tautas dzīvību!, kurā piedalījās vairāki simti cilvēku, izskanēja aicinājumi ievērot kristīgās vērtības un glābt valsti.

Pasākuma ievadā aktieris Gundars Āboliņš uzsvēra, ka pasākumam neesot politiska zemteksta. Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats savā uzrunā atgādināja par dažādiem kristīgās dzīves principiem, uzsverot nepieciešamību pēc ideāla un skaidra dzīves mērķa apziņas, bez kura varot pietrūkt dzīves spēka, nesot savu krustu. Pujats uzsvēra, ka likumos jābūt noteiktai atšķirībai starp labo un ļauno. Kardināls arī mudināja ievērot ģimenes vērtības, iebilstot pret abortiem un viendzimuma laulībām.

Ar emocionālu uzrunu uzstājās bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, norādot, ka pirms 22 gadiem Dievs mums devis brīvību, bet mēs esam paši no tās atteikušies, pieņemot "zelta teļu". Sudraba izteicās, ka mēs pamazām zaudējam savu brīvību, "tautas sirds pukst aizvien lēnāk un no tās iziet dzīvība". Viņa uzsvēra, ka cilvēki aizbrauc, zeme tiek pārdota citiem, lēmumus pieņemot citi un bērni vairs nedzimstot. Bijusī valsts kontroliere uzsvēra, ka mums esot jāpieņem "jauna derība", kā dzīvot tālāk. "Tā sākas ar treknas svītras novilkšanu, ar grēku nožēlošanu," teica Sudraba, aicinot pagātni atstāt pagātnē un iet uz priekšu.

Krievu studentu korporācijas "Fraternitas Arctica" vadītājs Dmitrijs Trofimovs uzsvēra, ka nepieciešams vairot savstarpēju uzticību, savukārt Latvijas Pensionāru federācijas valdes loceklis Andris Siliņš minēja, ka vecajiem cilvēkiem varbūt vēlreiz vajadzētu stāties uz barikādēm, lai "veiksmes stāsts" būtu mums visiem.

Pasākumā klātesošie turēja daudzus plakātus, kuru galvenie saukļi bija pret eiro ieviešanu Latvijā, neatkarību no Briseles un no Maskavas, kā arī par tradicionālajām ģimenes vērtībām. Pasākuma noslēgumā klātesošie kopīgi noskaitīja Tēvreizi, nodziedāja Latvijas valsts himnu un mierīgi izklīda. Daudzi no klātesošajiem palika Doma laukumā pie barikāžu piemiņas ugunskura.

Pasākumu, kurā piedalījās galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki, pieskatīja ievērojams skaits policistu. Viena no pasākuma organizatorēm Eva Lūse iepriekš norādīja, ka tautas sapulces mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus solidarizēties, lai no jauna vienotos par Atmodas laika ideāliem - suverēnu, brīvu un demokrātisku Latvijas valsti, godīgu un atbildīgu nacionālo politiku, kas nodrošina pamatvērtību saglabāšanu, sociālo taisnīgumu, tautas fizisko un garīgo uzplaukumu.

"Latvijas sabiedrība jau ilgstoši ir sašķelta, tā nespēj vienoties par kopīgiem mērķiem un uzdevumiem. Pat visaugstākā līmeņa juristi nespēj definēt šīs valsts pastāvēšanas jēgu. Latviešu nācija izzūd, drīz šie procesi var kļūt neatgriezeniski, taču valdība to izliekas neredzam. Zaudējam gan demokrātiju, gan tiesības izteikt savu viedokli referendumos. Kā var samērot neseno algu palielinājumu valsts uzņēmumu valdes locekļiem ar vienkāršo cilvēku, pensionāru, ģimeņu ar bērniem reālajām vajadzībām? Jāsecina, ka plaisa starp tautu un valsts vadītājiem turpina pieaugt," uzsver akcijas organizatori.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas