Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ātrajai palīdzībai par 5,76 miljoniem pirks teju 100 jaunus auto

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) par 5,76 miljoniem latu iepirks teju 100 jaunus operatīvos medicīniskos transporta līdzekļus, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Automašīnu iepirkuma konkursā, kurā savus piedāvājumus iesniedza trīs uzņēmumi, uzvarējuši SIA "Domenikss" un SIA "Moller Auto Latvia", kuru kopējā piedāvātā līgumcena ir 5 769 986,78 lati.

"Domenikss" dienesta vajadzībām piegādās gan pilnpiedziņas operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus par kopējo summu 4 025 700 latu, gan automašīnu ārstu-neonatologu darbības nodrošināšanai - par 69 074,25 latiem.
Savukārt "Moller Auto Latvia" piegādās automašīnas ar vienas ass piedziņu - par kopējo summu 1 675 212,53 lati.

Kā ziņots, šajā iepirkumā NMPD plāno iegādāties ne mazāk kā 60 pilnpiedziņas operatīvos medicīniskos transporta līdzekļus, ne mazāk kā 30 automašīnas ar vienas ass piedziņu un vismaz vienu automašīnu ārstu-neonatologu darbības nodrošināšanai.

Jaunas ātrās palīdzības mašīnas būs paredzētas Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemes reģionam.

Automašīnu iegāde tiks līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, īstenojot projektu "Vienotas neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas vadības informācijas sistēmas un dispečeru centru izveide", kura kopējais finansējums ir 10,6 miljoni latu. Valsts līdzfinansē 10% no kopējām projekta izmaksām.
Piesaistot ERAF finansējumu trīs miljonu latu apmērā, NMPD jau ir iegādājies 45 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kas paredzēti brigāžu darbam visos Latvijas reģionos, izņemot Rīgas reģionu, kur automašīnas ir salīdzinoši jaunākas. Tās dienestam piegādāja "Domenikss".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas