Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atsavinās 23 īpašumus Latvijas un Krievijas robežas joslas ierīkošanai

Valdība otrdien lēma atsavināt kopumā 23 nekustamos īpašumus Latvijas un Krievijas robežas joslas ierīkošanai 12 metru platumā.

Iekšlietu ministrija (IeM) lūdza atsavināt nekustamos īpašumus vai to daļas Kārsavas novadā, Ciblas novadā un Zilupes novadā. Tiek norādīts, ka Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta ar mērķi, proti, iezīmēt robežu dabā, kā arī lai novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu personu ārējās robežas nelikumīgu šķērsošanu, kā arī mantu un preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām.

Saskaņā ar Latvijas valsts robežas likumu Ministru kabinets nosaka noteikta platuma valsts robežas joslu, un tās platums nedrīkst būt šaurāks par Latvijas noslēgtajos starptautiskajos līgumos noteikto valsts robežas joslas platumu - Latvijas robežas platums ar Krieviju ir 12 metri.

Tāpat tiek norādīts, ka Nodrošinājuma valsts aģentūrai izdevumi, kas saistīti ar nekustamo īpašumu atsavināšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā, kopumā veido 34 632 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas