Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Attiecībā uz Latvijas Krājbankas nākotni vērtē divus scenārijus

Attiecībā uz Latvijas Krājbankas nākotni patlaban tiek vērtēti divi scenāriji, šodien žurnālistiem teica Finanšu un kapitālu tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Irēna Krūmane.

Ņemot vērā to, ka Latvijas Krājbankas akcionāre ir Lietuvas valsts, Latvija sagaida, ka Lietuvas valdība rīkosies līdzīgi, kā savulaik Latvijas valdība, pārņemot banku. Ja netiks sagaidīta attiecīga Lietuvas valsts rīcība, tad priekšā stāvot bankas likvidācija.

Krūmane uzsvēra, ka netiek vērtēta iespēja Latvijas valstij iesaistīties Latvijas Krājbankas glābšanā.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 21.novembrī nolēmusi apturēt AS Latvijas Krājbanka visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra. Saistībā ar AS Latvijas Krājbanka krīzi Valsts policijas sāktajā kriminālprocesā aizturētajam bankas prezidentam Ivaram Priedītim Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu.

FKTK nolēmusi apturēt arī Latvijas Krājbankas valdes un padomes darbību un iecelt bankā FKTK pilnvarnieku grupu, kas veic bankas pārvaldīšanu un ir pārņēmusi valdes un padomes tiesības. Par pilnvarnieku grupas vadītāju iecelts FKTK priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

Pilnvarnieku grupas uzdevums noteikts veikt finanšu iestādes pārvaldi nolūkā nodrošināt bankas aktīvu saglabāšanu.

Neoficiāla informācija, kas ir aģentūras LETA rīcībā, liecina, ka pagājušajā nedēļā nozīmīgi naudas līdzekļi - vairāki desmiti miljonu latu - pārskaitīti prom no Latvijas Krājbankas. Tas arī mudinājis likumsargus un finanšu tirgus uzraugus rīkoties tik strauji un ierobežot bankas darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas