Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Attīstības bankas Eiropā, tostarp arī Latvijā, investēs 30 miljardus eiro

Trīs starptautisku attīstības banku grupa ceturtdien paziņoja, ka investēs vairāk nekā 30 miljardus eiro (21,08 miljardus latu), lai laika periodā no 2013.gada līdz 2014.gadam veicinātu ekonomikas izaugsmi Centrālajā, Austrumu un Dienvidaustrumeiropā.

Pasaules Banka (PB), Eiropas Investīciju banka (EIB) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) norādīja, ka šīs investīcijas ir "tieša atbilde uz eirozonas problēmu ilgstošo ietekmi uz Eiropas attīstības ekonomikām." "EIB, PB un ERAB šodien vienojušās par kopīgu rīcības plānu, kas paredzēts ekonomikas atveseļošanas un izaugsmes atbalstīšanai Centrālajā un Dienvidaustrumeiropā," teikts banku paziņojumā.

"Šis rīcības plāns, kas ir tieša atbilde uz eirozonas problēmu ilgstošo ietekmi uz attīstības Eiropas ekonomikām, paredz vairāk nekā 30 miljardus eiro laika periodam no 2013.gada līdz 2014.gadam," vēsta bankas. EIB reģiona valstīm atvēlējusi 20 miljardus eiro, PB - 6,5 miljardus, bet ERAB - vēl četrus miljardus eiro.

Attīstības banku finansējums būs pieejams Albānijai, Bosnijai un Hercegovinai, Bulgārijai, Čehijai, Horvātijai, Igaunijai, Maķedonijai, Ungārijai, Kosovai, Latvijai, Lietuvai, Melnkalnei, Polijai, Rumānijai, Serbijai, Slovākijai un Slovēnijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas