Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas padomi vadīs LDDK ģenerāldirektore

Šodien pirmajā Augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas padomes sēdē par tās vadītāju ir ievēlēta Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, aģentūru LETA informēja LDDK pārstāve Una Grenevica.

Par padomes priekšsēdētājas vietnieci ir kļuvusi Akadēmiskās informācijas centra direktore Baiba Ramiņa.

Meņģelsone uzsver, ka LDDK ir ieinteresēta, lai visi izglītības līmeņi valstī spētu sniegt jauniešiem pietiekamas zināšanas un pamatu iesaistei darba tirgū. Ja profesionālās izglītības jomā valsts ir uz pareizā ceļa, tad augstākās izglītības jomā, viņasprāt, ir jāmeklē risinājumi jauno speciālistu iespējami ātrākai integrācijai darba tirgū.

Padomes uzdevumi ir stratēģiska vadība un plānošana augstskolu un koledžu akreditācijas organizēšanai un studiju virzienu akreditācijas un programmu licencēšanas nodrošināšanai. Tāpat padomei ir jāapstiprina Studijas akreditācijas komisijas un Studiju programmu licencēšanas komisijas locekļu atlases kritēriji, šo komisiju sastāvi, vadība un reglaments.

Augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas padomē darbojas Izglītības un zinātnes ministrijas, Akadēmiskās informācijas centra, Augstākās izglītības padomes, Rektoru padomes, Latvijas Koledžu asociācijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Studentu apvienības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas, Latvijas Zinātnes padomes, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Tautsaimniecības padomes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Ārstu biedrības un Eiropas augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas reģistrā reģistrētas ārvalstu akreditācijas aģentūras pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas