Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Augstskolas studentus zvejo arī ziemā

24 augstākās izglītības iestādēs patlaban sākta vai tuvākajās nedēļās sāksies ziemas uzņemšana. Lai gan studentu aktivitāte ziemā ir krietni zemāka nekā vasarā, un, piemēram, Latvijas Universitāte (LU) tāpēc no tās atteikusies, lielākā daļa augstskolu uzņemšanas rezultātus prognozē pozitīvus, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Ar aptuveni 200 studentiem šogad ziemas uzņemšanas laikā, kas sāksies janvāra vidū, audzēkņu rindas plāno papildināt Rīgas Tehniskā universitāte (RTU). Lai gan šo skaitli ar vasaras uzņemšanu salīdzināt nevar, RTU Studiju departamenta direktores vietnieks Uģis Citskovskis uzskata, ka studentiem iespēja jādod arī ziemā. Kā rāda tendences, daļa no studentiem tiešām ir tādi, kas vasarā nav varējuši izvēlēties. Tikmēr otru daļu veido studenti, kuriem ziemā noslēdzas bakalaura studijas, un viņi stājas maģistra programmās. RTU uzņemšanu plāno 11 bakalaura un maģistra līmeņa programmās.

Janvāra sākumā ziemas uzņemšana sākas arī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). Kā Dienai norādīja RSU pārstāvis Edijs Šauers, uzņemšana notiks septiņās bakalaura līmeņa un četrās maģistra līmeņa programmās. Kopumā tiks piedāvātas arī 34 budžeta vietas, no kurām 10 fizioterapijas maģistra un 24 māszinību bakalaura programmā. Pēc augstskolas novērojumiem, ziemas uzņemšanā vairāk stājas konkrētas mērķgrupas cilvēki - ar skaidru un stingru motivāciju. 

Tikmēr Banku augstskolā ziemas uzņemšana jau tuvojas beigām. Vēl līdz nedēļas beigām uzņemšana turpinās maģistra studiju programmā Kiberdrošības pārvaldība, kuru augstskola īstenos pirmo reizi, un jaunajā programmā saņemti jau 10 pieteikumu.

Visu žurnālistes Annas Bērziņas rakstu Augstskolas studentus zvejo arī ziemā lasiet otrdienas, 16. decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas