Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Austrumu slimnīcā nogādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā šodien ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu tika atgādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie, informēja slimnīca.

RAKUS un "M-Help.com" sadarbība risinās jau kopš 2022.gada, kad Krievija iebruka Ukrainā, un šogad septembrī slimnīca Ukrainā cietušos kareivjus uzņem jau sesto reizi. Plānots, ka slimnīcas specializētajās klīnikās ārstēsies trīs ļoti smagus kara ievainojumus guvušie kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un/vai mikroķirurģiskas operācijas, kā arī visu ārstēšanās laiku ar pacientiem strādās Rehabilitācijas klīnikas fizioterapeiti, ergoterapeiti un rehabitologi, lai sekmētu ātrāku atlabšanu pēc smagām operācijām.

Arī šajā reizē RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi radioloģiskie un laboratoriskie izmeklējumi. Tāpat bija jāpārliecinās par dažādu hospitālo infekciju iespējamo klātbūtni, jo, kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Lai novērstu kropļojošo kara ievainojumu sekas, lielāko daļu no pārējiem atvestajiem pacientiem pārvedīs ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari". Plānots, ka daži pacienti saņems mērķētu psihologu un psihoterapeitu palīdzību Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā un vēlāk arī Sociālās integrācijas valsts aģentūras rehabilitācijas centrā.

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz RAKUS tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai - labdarības projekta "M-Help.com" dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, aprīkoja un pārbūvēja autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas