Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Autovadītāji aicināti pieskatīt braukšanas ātrumu un riepas - uz valsts autoceļiem iespējams “melnais ledus”

Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm naktī uz svētdienu un svētdienas rītā uz valsts autoceļiem var veidoties melnais ledus, brīdina Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Melnā ledus dēļ autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un pievērst uzmanību ceļu segumam. Automašīnas riepas un autoceļa virsmas saķeres laukums ir apmēram plaukstas lielumā, tāpēc ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes ziemas riepas. 

Vairums gadījumos, kad automašīna ir sākusi slīdēt, par iemeslu ir bijusi nepareiza ātruma izvēle, pārāk straujas darbības ar stūri un pedāļiem. Tāpēc, lai pēc iespējas samazinātu slīdēšanas draudus, ir jāizvēlas segumam atbilstošs ātrums un visām darbībām ar automašīnu ir jābūt pēc iespējas plūdenākām. 

Atbilstoši jaunākajām prognozēm naktī ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, tomēr zemes virsmas tuvumā esošais kondensāts varētu pārvērsties par melno ledu. 

Paaugstinātā riska vietas uz ceļa, kur apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk, ir tiltu brauktuves (tās ātrāk atdziest un atrodas paaugstināta gaisa mitruma apstākļos) un ceļš, kas ir noēnots (koki no abām pusēm) vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss. 

Autovadītāji pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam, norāda Latvijas Valsts ceļi.

Iestājoties ziemas apstākļiem, ir nepieciešams aprīkot automašīnu ar ziemas riepām, bet no 1.decembra ziemas riepas ir obligātas visam autotransportam.

Jau ziņots, ka rīt, 22.novembrī, dienas laikā gaidāms neliels sals.

Nokrišņi dienas laikā iespējami tikai nelieli un lokāli. Diena lielākoties būs mākoņaina, vietām mākoņu sega kļūs plānāka, tomēr skaidras debesis tikpat kā nebūs redzamas. Diena būs diezgan dzestra - maksimālā temperatūra būs ap plus 5, plus 6 grādiem, taču arī tas būs vien jūras piekrastē, citur temperatūra būs par pāris grādiem zemāka.

Arī nākamajā nedēļā maksimālā gaisa temperatūra dienā tikai nedaudz pārsnieg 0 grādu atzīmi, savukārt vakaros jau atkal būs sals un naktī gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 6 grādiem. Meteorologi prognozē arī nelielas sniega kārtiņas izveidošanos, taču tā neturēsies ilgi, jo reģionā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas, nesot atkušņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas