Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Autovadītājus brīdina par "melno ledu" uz ceļiem

Gaisa temperatūrai noslīdot līdz 0 grādiem, mitrums uz ceļa sasalst un veidojas grūti pamanāms apledojums jeb tā saucamais "melnais ledus", tāpēc autovadītāji aicināti būtu īpaši uzmanīgi, aicina uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centrs (SIC).

Rīgas apkārtnē, Ainažu, Siguldas, Valmieras, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Brauktuves pārsvarā ir mitras, savukārt Liepājas virzienā posmā no Saldus līdz Grobiņai vietām autoceļš apsarmojis, tāpēc tur brauktuvi kaisa. 

Sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

SIC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem rīta un vakara stundās, kad satiksme norisinās samazinātas redzamības apstākļos, izvēlēties laikapstākļiem atbilstoši braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Autovadītāji arī aicināti laicīgi sagatavot savus transportlīdzekļus braukšanai ziemas apstākļos, īpaši pievēršot uzmanību transportlīdzekļa riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas