Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Banka Citadele pārceļ IPO uz citu laiku

Pieņemts lēmums pārcelt AS Citadele banka akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) uz citu laiku.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar svārstīgo situāciju akciju tirgos un lai pilnībā izvērtētu akciju piedāvājuma laikā identificētos alternatīvos finansējuma piedāvājumus, teikts bankas paziņojumā.

Citadele informē, ka IPO gaitā uzņēmums saņēma pozitīvu vērtējumu un interesi no institucionālo un privāto investoru puses, tomēr pašreizējie tirgus apstākļi nav piemēroti sākotnējā plāna īstenošanai. Tikšanās un prezentācijas akciju publiskā piedāvājuma laikā deva iespēju ar Baltijas reģionu un banku iepazīstināt plašu investoru loku. Procesa laikā konkretizējās vairākas stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansējuma piesaistei, kas bankai var sniegt nozīmīgu pievienoto vērtību. Lai tās izvērtētu un izmantotu, IPO pārcelts uz vēlāku laiku.

Bankas paziņojumā teikts, ka Citadele saglabās fokusu uz izaugsmi Baltijas reģionā, palielinot bankas pakalpojumu vērtību un ērtību klientiem, un biznesa vērtību - akcionāriem. Bankas īpašnieku un vadības mērķis ir izveidot Citadeli par vadošo vietējo banku, ko izvēlas uz attīstību orientētas privātpersonas un mazie un vidējie uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis paziņojumā medijiem raksta: "Lai arī tirgus situācijas dēļ mums ir nācies pārcelt akciju publisko piedāvājumu uz citu laiku, investoriem ir patiesa interese par Citadeli. Intensīvā darba rezultātā esam atraduši stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansēšanas iespējas un kopā ar līdzšinējiem ilgtermiņa investoriem tās izvērtēsim. Mūsu bizness ir stabils un pelņu nesošs un esam cieši pārliecināti, ka pieņemtais lēmums šajā brīdī ir vispareizākais. Citadeles fokuss nemainīsies - arī turpmāk tā būs attīstība, piedāvājot klientiem izdevīgus un kvalitatīvus pakalpojumus."

Privātpersonām, kuras iesniegušas pieteikumu uz akciju parakstīšanos, līdzekļi kontos tiks atbloķēti līdz 12.novembra dienas beigām.

Banka iepriekš ziņoja, ka ar IPO vēlētos piesaistīt līdz 115 miljoniem eiro, lai šo finansējumu izmantotu izaugsmei Latvijā un pārējās Baltijas valstīs un atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Latvijas Privatizācijas aģentūrai.

Kapitālu bija plānots piesaistīt, IPO pārdodot jaunas parastās B klases akcijas, kas tiktu kotētas biržā Nasdaq Riga kopā ar globālo noguldījumu sertifikātiem jeb GDR, kas šīs akcijas pārstāvētu kotēšanai Londonas Fondu biržas standarta segmentā.

Pašlaik 75% plus vienas bankas Citadele akcijas īpašnieks ir starptautiska investoru grupa, ko pārstāv investīciju kompānija Ripplewood Advisors LLC. Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas