Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bankas metas cīņā par Krājbankas klientiem

Līdz ar Latvijas Krājbankas (LK) galu, cīņu par šīs bankas klientiem sākušas pārējās Latvijā darbojošās kredītiestādes, kuras pagājušajā nedēļā piesaistījušas rekordlielu jauno klientu skaitu.

Banku virzienā pašvaldības grūž arī pati valsts, kuras neelastīgā Valsts Kase (VK) neļauj pašvaldībām efektīvi ikdienā rīkoties ar saviem līdzekļiem.

Pēc LK darba apturēšanas pagājušajā nedēļā pārējās bankas pagarināja savus darba laikus un paspēja piesaistīt milzīgu skaitu klientu.

Piemēram, nedēļas laikā vidēji Swedbanka piesaista 500 jaunu klientu, bet pagājušo nedēļ tie bijuši 20 000, informēja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska. 7500 klientus nedēļas laikā piesaistījusi arī DNB banka, pastāstīja bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Teika Lapsa.

SEB bankai klientu aktivitāte bijusi 20 reizes lielāka kā parasti un kopš 22.novembra tajā ieradušies 14 000 jaunu klientu, kas atvēruši ap 25 000 kontu, saņemot 16 000 maksājumu kartes, informēja bankas pārstāve Anna Vilsone.

Arī pārējās kredītiestādes ir LK kraha ieguvējas, to vidū ir PrivatBank un citas.

Bankas devušās arī izbraukumos uz dažādām Latvijas pilsētām, tai skaitā pie tām pašvaldībām, kurās LK bijusi vienīgā banka. Ar iedzīvotājiem tikšanās organizētas nevien skolās, bet arī tautas namos, bibliotēkās un lielveikalos, palīdzot nokārtot arī iesniegumus Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA). Piemēram, Swedbankas pārstāvji no Dagdas uz tuvāko VSAA filiāli Krāslavā aizgādājuši iedzīvotāju iesniegumus par kontu maiņu pabalstu un pensiju saņemšanai, Dienai pastāstīja novada Sociālā dienesta vadītāj Elita Trūle.

Bankas tāpat arī sūta atgādinājumus par LK noguldītās naudas atlīdzības izmaksu sākšanu Citadelē. Šādas īsziņas jaunajiem klientiem nosūtījusi, piemēram, DNB banka.

Nav ļaunuma bez labuma, saka Viļānu Sociālā dienesta vadītāja Daila Strupiša, norādot, ka notikušais liekot bankām padomāt, lai arī Viļānos būtu citi bankomāti. Kā zināms, līdz ar LK slēgšanu viļānieši tāpat kā citu pilsētu iedzīvotāji zaudējuši vienīgo filiāli un bankomātu.  

"Neaicinām. Paši nāk virsū," Dienai banku aktivitātes komentēja Kārsavas novada domes vadītājas vietnieks Pēteris Laganovskis. "Būtu labāk, ja te atvērtu filiāli. Pārdevējiem citādāk ar skaidru naudu jābrauc uz Rēzekni," savukārt norādīja domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, skaidrojot, ka pašvaldību ļoti interesētu jaunu banku ienākšana pilsētā.

"Te nav konkurences. Citās pilsētās ir vairākas bankas, bet te tāpēc Krājbankai bija daudz klientu, ka tā bija vienīgā," atzina Kokneses domes priekšsēdētājs Dainis Vingris. Viņš uzsvēra, ka līdz ar LK aizvēršanu, milzīgas neērtības ir radušās nevien pašvaldībai, bet arī vietējiem uzņēmējiem. Tāpat arī tie, kas dzīvo nomaļākās vietās ar sliktu autobusu satiksmi, šobrīd Koknesē nevar piekļūt pie savas pabalstu naudas. Tāpēc pašvaldības sociālais dienests organizē transportu un dodas izmaksāt pabalstus paši, pastāstīja D.Vingris.

Jaunus bankomātus līdz gada beigām Koknesē, Viļānos, Jaunpiebalgā, Ozolniekos, Skrīveros, Dundagā, Maltā, Strenčos un Raunā plāno uzstādīt Swedbanka, savukārt SEB banka jau šonedēļ Dundagā izvietos naudas iemaksas un izmaksas bankomātu.

Bankas sola nevien nākt tuvāk klientiem, bet arī šobrīd piedāvā kontus un kartes jaunajiem klientiem bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas