Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bartaševičs pārmet partijas biedriem melošanu, nodevību un varaskāri

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S) videouzrunā, atbildot uz paša pārstāvētās partijas Saskaņa Rīgas nodaļas biedru šonedēļ izplatīto paziņojumu, pārmet partijas biedriem melošanu, nodevību un varaskāri.

Politiķis apgalvo, ka paziņojumā piedāvāta melīga viņa nostājas interpretācija attiecībā uz Ukrainu, tomēr viņš neskaidro savu viedokli par karu Ukrainā un arī nenorāda, kas konkrēti ir bijis melīgs partijas biedru vēstulē. Rēzeknes domes priekšsēdētājs uzskata, ka partijas paziņojumā vissvarīgākais esot secinājums, ka nav iespējams pieņemt viņa kandidatūru "Saskaņas" partijas valdes priekšsēdētāja amatam.

Bartaševičs, raksturojot "Saskaņas" bēdīgos rezultātus 14.Saeimas vēlēšanās, norāda, ka, viņaprāt, pie vainas bijusi vēlētāju interešu ignorēšana, dialoga trūkums partijā, un partijas vadība - Jānis Urbanovičs un Nils Ušakovs, kas esot "faktiski kļuvuši par negatīvo tendenču virzītājspēku partijā un skandālu avotu ap Rīgas domi". Bartaševičs arī apgalvo, ka Ušakovs esot izdarījis nodevību, kandidējot uz Eiropas Parlamentu, nevis Rīgas domi, bet Urbanovičs "atkal raujas uzņemties" "Saskaņas" vadību.

Rēzeknes mērs arī apgalvo, ka iestājas "par pārmaiņām partijā, par skaidriem mērķiem un uzdevumiem, par iedzīvotāju interešu aizstāvību, nevis par pašreizējo līderu "bezmugurkaulainību" un tukšām runām".

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā notika "Saskaņas" domes sēde, kurā uzstājās iespējamie partijas valdes priekšsēdētāja amata kandidāti.

Rēzeknes mērs savā prezentācijā norādījis, ka Latvijai jābūt neitrālai valstij, kas būtībā esot pretrunā ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā un NATO, aģentūru LETA iepriekš informēja partijas Rīgas nodaļā.

Bartaševičs rosinājis Krievijas noziedzīgo karu pret Ukrainu saukt par konfliktu, mudinājis rēķināties ar iespējamo Krievijas uzvaru un ieteicis vienoties par drošības garantijām no Krievijas puses.

Kā pausts trešdien izplatītajā "Saskaņas" Rīgas nodaļas biedru paziņojumā, Bartaševiča piedāvātā pozīcija "Saskaņas" biedriem esot nepieņemama no morāles viedokļa, tā esot pilnīgā pretrunā ar vēlētāju, Latvijas iedzīvotāju kopumā, valsts krievvalodīgo iedzīvotāju un Latgales iedzīvotāju interesēm tai skaitā.

Šāda nostāja apdraudot Latvijas nākotni, brīvību, drošību un labklājību.

Tādēļ "Saskaņas" Rīgas organizācijas valde un Rīgas domes "Saskaņas" frakcija uzskata, ka pēc šiem izteikumiem iespējamā Bartaševiča ievēlēšana partijas vadītāja amatā var izraisīt partijas šķelšanos un, iespējams, tās pilnīgu likvidāciju.

Partijas Rīgas nodaļas biedri neredzot iespēju pašiem strādāt tāda politiķa vadībā, kurš nav spējīgs nosodīt absolūto ļaunumu, bet tā vietā cenšas atrast iespējas, lai ļaunumu attaisnotu.

Rīgas nodaļas biedri kategoriski nosoda Bartaševiča nostāju par Krievijas karu pret Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas