Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bēgļu mājām piešķir miljonus

Vairāk nekā četri miljoni eiro tiks tērēti nekustamo īpašumu pārbūvei un pielāgošanai patvēruma meklētāju vajadzībām Muceniekos. Šonedēļ valdība šim mērķim nolēma piešķirt 3,1 miljonu eiro, paredzot, ka nākamgad būs nepieciešams vēl miljons, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Gatavojoties patvēruma meklētāju pieplūdumam, valdība pērnā gada nogalē lēma iegādāties nekustamo īpašumu Bundulīši. Ēka atrodas blakus pašreizējam patvēruma meklētāju izmitināšanas centram Mucenieki Ropažu novadā. Kaut gan publiskais iepirkums jau ir noslēdzies un ir zināms uzvarētājs, daudzas detaļas vēl ir miglā tītas. Objekta pasūtītājs, Iekšlietu ministrijas paspārnē esošā Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA), pagaidām vēl nespēj atbildēt, cik lielam cilvēku skaitam tad Bundulīši tiks pielāgoti.

Ēkas iegādei Ministru kabinets pērn piešķīra finansējumu 75 000 eiro apmērā. Runā, ka ar būves atsavināšanu nemaz tik viegli nav vedies, process esot ievilcies. Jebkurā gadījumā Nodrošinājuma valsts aģentūras organizētais iepirkums par iegādātā īpašuma pārbūvi noslēdzās pirms divām nedēļām. Tajā uzvarēja būvkompānija Arčers, piedāvājot līgumcenu teju divu miljonu eiro apmērā.

Valdības rīcības plāns paredz arī pašreizējā patvēruma meklētāju izmitināšanas centra Mucenieki pārbūvi, lai ēkā varētu izmitināt lielāku skaitu cilvēku. Centrā plānots izveidot divus papildu korpusus un pārbūvēt katlumāju. Arī šeit tika organizēts iepirkums, kurā ar piedāvāto līgumcenu 2,2 miljoni eiro uzvarēja būvkompānija Skonto būve.

Uz abiem projektiem sarunu procedūrā piedalījās trīs firmas - abas iepriekšminētās, kā arī SIA Jēkabpils PMK. Abos gadījumos uzvarētāji spējuši piedāvāt zemākas cenas. Uzvarētāju piedāvājumi no pārējiem atšķīrušies vairākos simtos tūkstošu.

Paredzēts, ka Bundulīšu tehniskā projekta izstrāde tiks veikta piecos mēnešos un pārbūvei būs nepieciešams pusgads. Mucenieku centra pārbūvei paredzēts par mēnesi ilgāks periods.

"Bundulīši patlaban ir iekonservēti, tā principā ir nepabeigta ēka - tur ir tikai esošās sienas un jumts. Februārī sāksies būvdarbu projekta izstrāde, pēc tam - 2016. gada vidū - saskaņā ar komersantu darba izpildes iesniegto grafiku ir jāsākas būvdarbiem," skaidro NVA pārstāve Ieva Rekšņa. 

Bundulīši tiks paredzēti patvēruma meklētājiem. Plānots, ka tur būs arī mācību un dažādas darba telpas. 

Visu žurnālistes Aļonas Zanderes rakstu Bēgļu mājām piešķir miljonus lasiet piektdienas, 29.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas