Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bērnu slimnīcā Covid-19 konstatēts ārstniecībā strādājošai personai

Otrdienas preses konferencē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes locekle ārstniecības jomā Zane Straume informēja, ka darbiniekam, kurš ir strādājis ārstniecības iestādes trešajā jeb Ķirurģijas nodaļā, konstatēta saslimšana ar Covid-19, kā rezultātā tika veiktas darbības, par kurām iepriekš tika nolemts, izveidojot specifisku dokumentu, kurā tiek aprakstīta rīcība šādos gadījumos.

Slimnīcas pārstāve Una Grenevica aģentūrai LETA paskaidroja, ka Ķirurģijas nodaļa uz dezinfekcijas laiku tiks slēgta, bet pēc tam atsāks darbu. Savukārt pacienti patlaban tiek pārvietoti uz Infekcijas slimību jeb septīto nodaļu un pēc dezinfekcijas tiks pārvietoti atpakaļ uz Ķirurģijas nodaļu.

Slimnīcā ir izveidots darbinieku saraksts, kuri ir bijuši saistīti ar minēto nodaļu attiecīgajā laikā, un vairākiem darbiniekiem ir noteikta karantīna. Patlaban tiek gaidīta informācija no Slimību kontroles un profilakses centra, kā rezultātā karantīnā esošo personu saraksts varētu mainīties atbilstoši centra lemtajam.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Covid-19 atklāts kādai māsu palīdzei. 

Lai gan vēl nav zināms darbinieka inficēšanās cēlonis, slimnīcas pārstāve atzina, ka līdz šim ārstniecības iestādē ir ārstējušies Covid-19 pacienti. Atbilstoši Straumes paustajam, šo pacientu kopskaits ir bijis neliels un slimība noritējusi vieglā formā.

Uzzinot par šo gadījumu, attiecīgi tika brīdināti arī pacienti, tostarp tie, kuri ārstējas mājās.

Straume skaidroja, ka tie pacienti, kuri var turpināt ārstēšanos mājās, tika izrakstīti no slimnīcas, savukārt tie, kuriem nepieciešams palikt slimnīcā, tika pārvesti uz Infekcijas slimību nodaļu.

Tāpat slimnīcas pārstāve apstiprināja, ka ir paredzēts testēt visas personas, kuras ir strādājušas šajā nodaļā.

Vaicāta par potenciālu ārstniecības personāla saistību ar citām slimnīcām, Straume skaidroja, ka jau iepriekš tika uzrunāti visi šāda veida darbinieki un viņi tika mudināti izvēlēties strādāt primāri tikai vienā ārstniecības iestādē. Viņa norādīja, ka šis ir sarežģīts jautājums, bet slimnīcas vadība par to ir domājusi.

BKUS pediatre Dana Isarova arī norādīja, ka notiek dezinfekcijas pasākumi, lai pēc atbilstoša laika tajā varētu ievietot jaunus pacientus. Viņa arī sabiedrībai kārtējo reizi atgādināja par nepieciešamību ievērot sociālo distancēšanos. "Neskatoties uz laika apstākļiem aicinu tos, kas nejūtas labi, palikt mājās," uzsvēra mediķe.

Straume arī norādīja, ka Covid-19 konstatēšana BKUS darbiniekam nekādā veidā neapturēs pakalpojumu sniegšanu iestādē.

pievienota 4.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas