Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bērnus uz skolu vedīs ar laivu

Daugavpils novada Līksnas pagasta Ribaku ciema bērniem otrdienas rītā pēc Lieldienu brīvdienām uz Vaboles vidusskolu nāksies braukt ar laivu, jo strauji kāpjošie Daugavas ūdeņi nogriezuši visus iespējamos ceļus uz ciemu, padarot to par saliņu palu straumē. Kā Dienai pastāstīja Līksnas pagasta sociālā dienesta vadītāja Elvīra Vorošena, skolēnus līdz plūdu beigām nolemts izmitināt skolas internātā.

Līdzīgs ceļš uz skolu būs arī vismaz pieciem skolēniem Jēkabpils novada Dunavas pagastā, kur jau pagājušajā nedēļā applūdušas piecas viensētas, bet, kā pieļāva Dunavas pagasta pārvaldes vadītājs Andris Baltaruņķis, drīzumā var tikt appludināts arī pēdējais palikušais ceļš uz vēl divdesmit mājām Dunavas pagasta Cukuriņos. Patlaban Dunavas pagastā ir applūdušas ievērojamas pļavu teritorijas, vairāk nekā trīs kilometri pašvaldības ceļu un no ārpasaules ir nošķirta viena saimniecībām ar aptuveni 60 gaļas liellopiem.

Appludinātās platības arvien palielinās arī Daugavpils novadā, nogriežot no ārpasaules vairākus ciemus Līksnas, Nīcgales, Sventes un Tabores pagastos, savukārt vasarnīcu kooperatīvos Ļubasti, Maļutki un Kooperators Daugavpils pievārtē palu ūdeņi jau ieplūduši mājās līdz pat palodzēm. Kā Dienu informēja Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis, ūdens līmenis Daugavā Daugavpils teritorijā sasniedzis 7,45 metrus, kas jau ir tuvu bīstamajam 7,80 metru līmenim, kad var sākt applūst pilsētas teritorija. Tagad ūdens dēļ ir nācies slēgt satiksmi Nometņu ielā Ruģeļu mikrorajonā, applūdusi daļa no Komunālās un Brjanskas ielas Grīvā, kā arī daļēji Grīvas kapsēta. Pēdējo reizi tik lieli plūdi Daugavpilī pieredzēti 2004.gadā, kad ūdens līmenis bija cēlies 7,6 m.

Daugavpils novada pašvaldības speciālisti visu pirmdienu strādāja, lai  nostiprinātu pārrauto dambi pie dārzkopības kooperatīva Kooperators, kur applūdušas vairākas mājiņas. Daugavpils novada domes izpilddirektors Aleksandrs Aizbalts norādīja, ka pagaidām, tikai četri vecākās paaudzes Ribaku ciema iedzīvotāji esot aizvesti drošībā pie radiniekiem citos pagastos,  pārējie iedzīvotāji nevēlas atstāt savas mājas, taču pašvaldības glābšanas dienesti esot gatavi jebkurā brīdī tos evakuēt un izmitināt drošībā. Bažas radot meteorologu prognozes, ka ūdens līmeņa celšanās Daugavā tuvākajās dienās turpināsies, jo upes augštecē, Krievijas teritorijā vēl saglabājusies ledus sega, bet no Veļižas līdz Vitebskai turpinās dažādas intensitātes ledus iešana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas