Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bērziņa dilemma – braukt vai ignorēt

Par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti Latvija kļuvusi brīdī, kas sankciju vilnim starp ES un Krieviju gals vēl nav redzams. Šajos apstākļos jautājums par 9.maija Uzvaras dienas svinībām Maskavā jau tā lielo saspīlējumu radījis vēl spēcīgāku.

Uz jautājumu vai mūsu prezidentam Andrim Bērziņam būtu jāpiedalās šajās svinībās konkrētu atbildi Dienai nesniedz nedz eksperti, nedz pats prezidents.

Bērziņš šodien tiekas ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Vienotība). Kaut gan lielākais uzsvars sarunas laikā tikšot likts uz prezidentūru un gaidāmajām ārvalstu vizītēm, ministrs nenoliedz iespēju apspriest arī šo jautājumu. Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne visai strupi nosaka – tikšanās nolūks neesot runāt par dalību 9.maija svinībās.

"Katrā ziņā diskusija par to turpināsies, nevienam nav liegts tajā iesaistīties. Tomēr nosaukt kaut kādus termiņus, kad prezidents paziņos lēmumu, es nevaru," saka Krapāne. Viņa kā galveno ietekmējošo faktoru min notikumu attīstību Ukrainā.

"Viss atkarīgs no Krievijas – Ukrainas attiecībām, no kā gan cita," viņa konstatē.

Politologs Ivars Ījabs ir pārliecināts, ka mūsu prezidents uz svinībām nemaz nebrauks. Tiek vilcināts laiks, un šajā situācijā tas ir pozitīvs solis.

"Atbildes došana nepadomājot vienmēr ir diezgan slikta diplomātiskā stila pazīme. Ja Krievijas attiecībās ar Rietumiem nekas būtiski nemainīsies, tas pilnīgi skaidrs ir tas, ka prezidents nekur nebrauks. Pārsteigšanās ar atbildi nozīmētu elementāru politiskā brieduma trūkumu. Turklāt nevar izslēgt to, ka kaut kas var mainīties uz pozitīvo pusi. Uz šī fona ir tikai loģiski, ka prezidents atstāj sev rīcības telpu," saka Ījabs.

Visu Aļonas Zanderes rakstu Ieturēt diplomātisku pauzi lasiet otrdienas, 6.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas