Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bērziņš: Mūsu valstij ielikts stabils pamats

Latvija kopš neatkarības atjaunošanas ir piedzīvojusi intensīvu pārmaiņu bagātus gadus, ir nodrošināts pamatu pamats - cilvēka brīvība. Atliek virzīties uz priekšu, intervijā laikrakstam Diena paudis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvijas valstij 95 gadi. Vai tas ir daudz vai maz? Vai valsts ir vēl bērna autiņos, vai tai jau ir zināms briedums?

Runāt par visiem 95 gadiem kopumā ir grūti, lai tā vienkārši pateiktu, vai tas ir daudz vai maz. Gadi starp abiem kariem bija svētīgi Latvijai un visai Baltijai. Salīdzinot ar citām valstīm, piemēram, ar Ukrainu, mums tie deva lielu soli uz priekšu. Es uzskatu, ka pēdējie 23 gadi ir bijuši intensīvu pārmaiņu pilni un tagad valsts ir sasniegusi savu briedumu. Atliek tikai, nezaudējot tempu un enerģiju, virzīties uz priekšu.

Bet vai valsts ir tāda, kādu esam pelnījuši?

Es teiktu, ka mums ir viss, ko paši vien esam paveikuši. Cits jautājums - vai esam sasnieguši to, ko gribējām. Mums ir neatkarīga valsts, kurā ir nodrošināts pamatu pamats - cilvēka brīvība. Bāze ir izveidota stabila, un no katra paša ir atkarīgs, ko viņš ir devis, ko nopelnījis.

Tuvojas atskaites punkts - no janvāra eiro maciņos. Kas ir nākamais izaicinājums Latvijai kā valstij?

Latvijas iestāšanās nozīmīgākajās starptautiskajās organizācijās jau ir notikusi, vēl tikai atlicis iekļauties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Būtiskākais šobrīd ir atrast to vienojošo atslēgu, lai Baltijas valstis aizvien vairāk darītu un darbotos visas kopā. Tas nav vienkārši. Biznesā tas ir jau noticis, bet jāveic nākamie soļi visās citās sfērās. Jo īpaši jautājumos, kas saistīti ar valstiskumu. Mēģinot atrast saskarsmes punktus, tas kļūst aizvien sarežģītāk. Apzinoties, ka mēs katrs atsevišķi ne vienmēr esam pietiekams spēks, mums jādarbojas visiem kopā. Baltijas vienotības jautājums ir aktuāls ne vairs runās, bet konkrētos darbos.

Visu interviju ar Valsts prezidentu lasiet otrdienas, 19.novembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas