Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bijušais FKTK priekšsēdētājs: Uzraugiem jābūt daudz kritiskākiem pret baņķieriem

Vispārējais secinājums pēc kārtējām banku nedienām tikai liecina, ka banku uzraugiem jābūt daudz kritiskākiem pret baņķieriem un viņu plāniem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam de facto uzsver bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs, pašreizējais Zviedrijas finanšu uzraudzības inspekcijas finanšu stabilitātes daļas vadītājs Uldis Cērps.

Vērtējot situāciju ar Latvijas Krājbanku, bijušais FKTK vadītājs norāda – publiskajā telpā esošā informācija liecina, ka komisija darījusi visu nepieciešamo un pietiekami ātri.

Viņš arī uzsver – krīze pirms trim gadiem parādīja, ka likumdošanas rāmis nebija perfekts un patlaban visā pasaulē no bankām tiek prasīts daudz lielāks kapitāls nekā tolaik.

"To, cik lielā mērā banku sistēmā bija par maz kapitāla, visi saprata tikai pēc krīzes. Tas, protams, no sabiedrības viedokļa ir nepieņemami, un tur, es domāju, ka ir jābūt visiem banku uzraugiem, tai skaitā man, ļoti kritiskiem pašiem pret sevi," atzīst speciālists.

Vienlaikus viņš norāda – prasības, pēc kurām bankām būs jādzīvo turpmāk, noteikti būs daudz stingrākas, nekā tās ir bijušas līdz šim un joprojām ir.

"Vispārējais secinājums ir tāds, ka banku uzraugiem ir jābūt daudz kritiskākiem pret to, ko saka baņķieri, gan apšaubot viņu biznesa modeļus, gan arī izaicinot viņu secinājumus un apšaubot viņu viedokļus. Tiem ir jābūt baņķieriem, kuri pierāda, ka veids, kādā viņi domā, ir pareizs, nevis otrādi," uzsver Cērps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas