Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bijušais NBS komandieris neprognozē viļņošanos Krievijas valdošajās aprindās pēc Vagner līderu nāves

Krievijas valdošajās aprindās algotņu grupējuma Vagner līderu nāve viļņošanos un šūpošanos neradīs, aģentūrai LETA prognozēja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

"Drīzāk es to saskatu kā mafijas vadītāja (Krievijas prezidenta Vladimira Putina) savas varas parādīšanu, kas pārējiem jāpieņem. Būtu pretēji, ja Putins nereaģētu un "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins turpinātu gūt labumus, līdz ar to Putina tēls būtu vēl vairāk apdraudēts. Šobrīd viņš cenšas atgriezt savas varas demonstrāciju iepriekšējā līmenī, lai parādītu, kas notiek ar nodevējiem," norādīja Graube.

Pēc "Vagner līderu nāves grupējuma atjaunošana un uzturēšana varētu būt sarežģīta, jo sāksies šajā grupējumā iekļauto cilvēku darba meklējumi, norādīja Graube.

Kas attiecas uz Baltijas drošību, tad, lai arī nav izslēgti varas sagrābšanas mēģinājumi "Vagner", būtu diezgan dīvaini, ja jaunie grupējuma līderi varētu dot pavēles darboties pret NATO valsti un rīkot provokācijas.

"Būtu diezgan dīvaini, jo tas nav ceļš, kādā "Vagner" varētu tikt izmantots, jo pagaidām ir pārāk liela jukas pašā "Vagner". Tagad izskan informācija, ka daļa vagneriešu dodas uz Krieviju darba meklējumos, turklāt nav izslēgts, ka beigu beigās var tikt dibināti jauni grupējumi," uzsvēra Graube.

"Par īstermiņa draudiem Baltijas un Latvijas drošībai no šīs, varētu teikt, slepkavības, es domāju, nav pamata uztraukties," piebilda Graube.

Kā ziņots, rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Prigožins trešdien gāja bojā, nogāžoties lidmašīnai Krievijas Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, viņu vidū vairāki "Vagner" komandieri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas