Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bioloģiskā medus ražotājiem būs lielāks valsts atbalsts

Turpmāk bioloģiskā medus ražotāji varēs saņemt vienu valsts subsīdiju veidu - 40 eiro par bišu saimi, kas vienlaikus ļaus arī izvairīties no divkārša finansējuma iespējamības, paredz valdības otrdien atbalstītie grozījumi noteikumos par valsts atbalstu lauksaimniecībai.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas skaidrojumā, pašreizējā likumdošanas paredz viena veida atbalstu biškopības nozarei - 17,07 eiro par bišu saimi, ja pretendentam kārtējā gada 1.janvārī ir vairāk nekā 29 bišu saimes.

Tikmēr jaunie noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu vides, klimata un lauku ainavas uzlabošanai 2014.-2020.gada plānošanas periodā paredz, ka biškopis, kura saimniecībā laikā no 15.maija līdz 15.septembrim ir vismaz 20 bioloģiski sertificētas bišu saimes, kārtējā gadā varēs saņemt atbalstu 40 eiro par saimi.

Līdz ar to, lai nodrošinātu, ka nepastāv divkāršā finansējuma iespēja, ir nepieciešami grozījumi noteikumos, paredzot, ka bioloģiskā medus ražotāji varēs saņemt vienu atbalsta veidu - 40 eiro par vienu bišu saimi.

Lai samazinātu administratīvo slogu pretendentam un Lauku atbalsta dienests varētu pārliecināties par tā saimniecisko darbību, noteikumos norādīts, ka pretendents saimniecisko darbību ir reģistrējis Valsts ieņēmumu dienestā.

Noteikumi attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kas nodarbojas ar bioloģisko biškopību - kopumā aptuveni 1074 valsts atbalsta saņēmēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas