Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bogdanovu advokāte noliedz, ka viņas klienti pēc kratīšanas aizturēti

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas darbinieku - vecākās izmeklētājas Kristīnes Bogdanovas un viņas vīra, Finanšu izlūkošanas daļas priekšnieka Maksima Bogdanova - pārstāve Alla Juraša telefonsarunā telekanālam TV3 noliedza neoficiāli izskanējušo informāciju, ka viņi būtu aizturēti.

"Šodien es piedalījos vairākās kratīšanās. Finanšu policijas darbinieki tur ir iesaistīti. Ir kriminālprocess, kura ietvaros veiktas kratīšanas, kurās piedalījās Finanšu policijas darbinieki, to es varu apstiprināt. Neviens no viņiem nav aizturēts, to es arī jums varu pateikt. Kriminālprocess ir saistīts ar valsts noslēpuma izpaušanu," norādīja Juraša, kura uzsvēra, ka Bogdanovi policijai līdzi devušies labprātīgi, lai sniegtu liecības, un jau rīt būšot darbā.

Juraša arī noliedz, ka tieši viņas klienti būtu izpauduši valsts noslēpumu. Jāatgādina, ka visa operatīvā informācija, ko iegūst Finanšu policija, ir valsts noslēpums. 

Savukārt aģentūrai LETA Juraša apstiprināja, ka Bogdanoviem ir noteikts statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess, piebilstot, ka viņai patlaban nav skaidrs, kas Finanšu policijas pārvaldes amatpersonām tiek inkriminēts.

Dienas sākumā VID vēl oficiāli neapstiprināja pat kratīšanas faktu, taču pēc Drošības policijas paziņojuma par notikušo VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule atzina, ka kratīšanas notikušas, un tas esot bijis pārsteigums: "Nu, protams, šādas lietas vienmēr ir pārsteigums, pie tam ne patīkams. Pirmdienas rītā. Ja būs pierādījumi un nepieciešamība, protams, mēs rīkosimies atbilstoši šī nodarījuma smagumam."

Gan Maksims Bogdanovs karjeras lēcienu piedzīvoja pērn pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) virzītajām rotācijām. Viņš no vecākā muitas eksperta kļuvis par Finanšu izlūkošanas daļas vadītāju.

(pievienota 4.rindkopa)

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas