Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Braukšana pa valsts ceļiem ir apgrūtināta visā valsts teritorijā

Naktī ir turpinājis snigt, līdz ar to braukšana pa valsts ceļiem ir apgrūtināta visā valsts teritorijā, liecina "Latvijas Valsts ceļu" informācija.

Ceļi tiek tīrīti nepārtrauktā režīmā, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu atbrīvot no sniega pilnībā nav iespējams, līdz ar to ceļi ir sniegoti un slideni.

Meteorologi informē, ka šodien varētu saglabāties līdzīgi laika apstākļi, līdz ar to jārēķinās arī ar līdzīgiem braukšanas apstākļiem.

Vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasēm, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Sniega dēļ šorīt vairāki simti cilvēku Ziemeļvidzemē joprojām ir bez elektrības. Kā liecina AS "Sadales tīkli" elektroatslēgumu karte, šorīt pēc plkst.6 elektroatslēgumi reģistrēti 54 vietās, kas nozīmē, ka bez elektrības varētu būt vairāki simti iedzīvotāju.

Lai atvieglotu satiksmi un ielu tīrīšanas darbus, autovadītāji šodien Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Šī būs jau ceturtā diena šajā ziemā, kad automašīnu īpašnieki sabiedriskajā transportā varēs vizināties, nepērkot biļeti. Šādas atlaides tika noteiktas arī 13. un 17.decembrī, kā arī vakar, 10.janvārī.

Tāpat kā iepriekš, par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī tehniskās pases, kuras izsniegtas, piemēram, uz juridisko personu vārda, tās var izmantot arī citi ģimenes locekļi. Tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Sinoptiķi šodien prognozē ilgstošu snigšanu, tāpēc Rīgas dome aicina arī šodien iedzīvotājus pēc iespējas vairāk izmantot sabiedrisko transportu, kā arī rēķināties, ka ceļā būs jāpavada vairāk laika.

Kā ziņots, tiesībsarga Jura Jansona ieskatā, Rīgas domes lēmums par braukšanas maksas atvieglojumiem personām, kurām ir transportlīdzekļu reģistrācijas apliecība, rada nevienlīdzīgu attieksmi pret mazāk aizsargāto, nabadzības riskam pakļauto sabiedrības daļu, kura ir spiesta pārvietoties ar sabiedrisko transportu un par to maksāt visos laika apstākļos.

Tomēr Rīgas dome uzskata, ka šo atlaižu nolūks ir risināt tikai tehniskas dabas jautājumus, tāpēc 18.decembrī apstiprināti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos un līgumā ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", paredzot, ka "īpašos apstākļos" Rīgas pilsētas izpilddirektors varēs noteikt izmaiņas sabiedriskā transporta izmantošanas kārtībā, tostarp īslaicīgi atcelt braukšanas maksu.

Informāciju, kurās dienās šādi atvieglojumi stājas spēkā, var atrast pašvaldības interneta vietnēs "sniegs.riga.lv", "riga.lv", kā arī par to tiek informēti plašsaziņas līdzekļi.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka satiksmes plūsma galvaspilsētā varētu būt palēnināta. Transportlīdzekļu vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas