Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brīdina par drīzumā gaidāmo pērkona negaisu

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ceturto dienu pēc kārtas izplatījis brīdinājumu par pērkona negaisu.

Trešdien no plkst.12 līdz nākamās dienas rītam spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums. Tajā teikts, ka dienas vidū Latvijas austrumu, pēcpusdienā arī centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar lietusgāzēm, krusu un brāzmainu vēju. Vakarā un nākamajā naktī daudzviet turpinās īslaicīgi līt, vietām gaidāms arī pērkona negaiss.

Brīdinājums spēkā visā valstī, izņemot Kurzemi un Rīgu, kur nepieciešamības gadījumā tiks izplatīts atsevišķs brīdinājums.

Sinoptiķi aicina būt īpaši piesardzīgiem vietās, kas pakļautas lielākai pērkona negaisa ietekmei, piemēram, mežos un atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama atsevišķu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanu pa ceļiem var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Var tikt traucētas āra aktivitātes, un vēlams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Latgalē līdz trešdienas vakaram spēkā arī dzeltenais brīdinājums par karstumu, kas var sasniegt +30 grādus.

Dzeltenās krāsas brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav īpaši bīstami, taču, ja plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un jāseko līdzi jaunākajai informācijai par gaidāmajām laikapstākļu izmaiņām.

Jau ziņots, ka pirmdien pērkona negaiss daudzviet Latvijā atnesa krusu, lielāko graudu diametrs vietām sasniedza pat astoņus centimetrus, kā arī ļoti spēcīgas lietusgāzes un vēja brāzmas. No pirmdienas negaisa vairāk cieta Vidzemes rietumu daļa, tai skaitā Pierīga.

Otrdien pērkona negaiss skāra valsts austrumu daļu un tas nebija tik postošs kā pirmdien, tomēr vietām Latgalē krita līdz trim centimetriem lieli krusas graudi.

Saskaņā ar Global Forecast System prognozi no piektdienas Latvijā būs mazāk nokrišņu, sestdien un svētdien visā valstī iespējams sauss un saulains laiks, gaisa temperatūra tad vairs nepārsniegs +25 grādus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas