Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Brīdina par lietus izraisītu ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs nokrišņu ietekmē paaugstināsies ar intensitāti līdz 25 centimetriem (cm) diennaktī, vietām straujāk, bet ūdens temperatūra upēs pakāpeniski pazemināsies, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Pagājušajā diennaktī intensīvie nokrišņi izraisīja ūdens līmeņa kāpumu Latvijas upēs. Nokrišņi bijuši arī Bārtas, Ventas un Lielupes baseinos Lietuvas teritorijā. Ūdens līmenis turpināja pazemināties vien austrumdaļas upēs. 

Lielupē no Staļģenes līdz Slokai ūdens līmenis paaugstinājās par 10-15 cm, upes augštecē svārstījās. Mūsā, Viesītē un Tērvetē ūdens līmenis paaugstinājās par četriem līdz astoņiem cm. Misā un Mēmelē ūdens līmenis paaugstinājās par 14-18 cm, bet Bērzē pie Baložiem pat par 32 cm.

Ventā pie Leckavas (Lietuva) ūdens līmenis paaugstinājās par 34 cm, bet posmā Vārdava - Kuldīga par četriem līdz pieciem cm, lejtecē svārstījās. 

Kurzemes mazajās upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstinājās par vienu līdz pieciem cm, bet Užavā un Ciecerē par 12-13 cm. 

Gaujā ūdens līmenis lielākoties svārstījās, Gaujas lejtecē paaugstinājās par 18 cm. Gaujas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par trīs līdz deviņiem cm. Salacā ūdens līmenis paaugstinājās par četriem līdz septiņiem cm, bet tās baseina upēs Sedā un Rūjā attiecīgi par 10-22 cm. Ogrē pie Lielpēčiem, Lielajā Juglā un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par četriem līdz sešiem cm. 

Daugavas baseina upēs Latgalē ūdens līmenis pārsvarā svārstījās vai pazeminājās. Daugavā ūdens līmenis Piedrujas - Jēkabpils posmā un Pededzē pazeminājās par pieciem līdz desmit cm.

Ūdens ūdenstilpēs pakāpeniski kļūst vēsāks. Šorīt ūdens temperatūra Daugavā bija +19...+25°C, Latgales upēs +19...+25°C, Vidzemes upēs +17..+24°C, Zemgales upēs +21...+25°C un Kurzemes upēs +17...+24°C.

Ezeros un ūdenskrātuvēs ūdens temperatūra +21...+25°C. Ūdens temperatūra Baltijas jūras piekrastē +17°C pie Ventspils, bet +20°C pie Liepājas. Rīgas līča piekrastē +19...+23°C.

LVĢMC prognozes liecina, ka trešdien Latvijā gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes un atsevišķos rajonos pērkona negaiss.

Šonakt Latvijas austrumu daļā turpināsies intensīvs lietus, bet gaisa temperatūra svārstīsies no +12 līdz +17°C. Pūtīs dienvidrietumu vējš brāzmās no 15 līdz 18 metriem sekundē, piekrastē tas pastiprināsies un būs līdz 20 metriem sekundē.

Savukārt rīt, 1.jūlijā, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķos rajonos pērkona negaiss. Gaisa temperatūra būs no +17 līdz +22°C.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas