Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki; deviņi cietuši

Svētku brīvdienās laika posmā no 31.decembrim līdz 5.janvārim ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, bet deviņi cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības dienesta (VUGD) apkopotā statistika.Gadumijā nav reģistrēts neviens ugunsgrēks, ko izraisījusi pirotehnika, taču vairāki cilvēki cietuši sveču izraisītās ugunsnelaimēs.

Svētdien neuzmanīgas rīcības dēļ sveču liesmas aizdedzinājušas svētku eglīti kādā divstāvu dzīvojamajā mājā Mārupē, Ziedleju ielā. Glābēji, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka nama pirmajā stāvā deg viena istaba un virtuve. Ugunsgrēkā cieta 40 gadus vecs vīrietis, 45 gadus veca sieviete un septiņus gadus vecs bērns.Svētku eglīte degusi arī Jūrmalā - tas noticis vien dažas minūtes pēc 2015.gada iestāšanās, tāpēc aizdegšanās brīdī nama iemītnieki atradās ārā, kur sagaidīja jauno gadu. No lielākas nelaimes nama īpašniekus paglāba dūmu detektors, kura signāls laikus tika sadzirdēts.Bez uzmanības atstātas degošas sveces izraisīja ugunsgrēku arī Rīgā - kādā piecstāvu nama dzīvoklī Grīvas ielā bija aizdegusies sekcija. Ēkā bija jūtams sadūmojums. Negadījumā cieta 69 gadus veca kundze.Glābējiem vairāk nekā 20 reizes nācās doties arī uz izsaukumiem, kas saistīti ar spēcīgā vēja nodarītiem postījumiem. Lielākoties bija jāpalīdz aizvākt uz brauktuvēm nokrituši koki. Rīgā, Dzintaru ielā, vēja nolauzts koks pat bija uzkritis virsū autobusam. Kopumā aizvadītajās piecās dienās VUGD glābēji atsaucās uz 237 izsaukumiem. 118 no tiem bija saistīti ar ugunsgrēkiem, bet 93 gadījumos bija jāveic arī glābšanas darbi. Saņemti 26 maldinoši izsaukumi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas